Reis aanbod rondreizen Argentinië

Argentinië

Tijdens deze 16 daagse rondreis beleeft u Patagonië op haar best! Tijdens de cruise bezoekt u gletsjers en fjorden in het bijzondere en onontdekte Chileense Patagonië. Ook brengt u een bezoek aan het schitterende nationale park en walhalla voor wandelliefhebbers: Torres del Paine. U gaat naar de beroemde Perito Moreno Gletsjer in Argentinië en sluit de reis af in een van de meeste bruisende steden ter wereld: Buenos Aires.

 

NB: Deze Cruise is zeer geschikt voor mensen die snel zeeziek zijn. De boot vaart in rustig water tussen fjorden en niet op open zee.

 

Route: Santiago – Cruise (gletsjers & fjorden) – Torres del Paine – El Calafate - Buenos Aires

 

Beste reistijd: september - april

Dag 1

o       Transfer airport Santiago – hotel

o       Overnachting Santiago

 

Dag 2

o       Stadstour Santiago

o       Overnachting Santiago

 

Dag 3

o       Transfer hotel – Santiago airport

o       Vlucht naar Puerto Natales

o       Transfer Punta Arenas airport - Puerto Natales

o       Overnachting Puerto Natales

 

Dag 4

o       Transfer hotel – boot terminal

o       Aankomst aan boord van de cruise

o       Overnachting aan boord cruise

 

Dag 5

o       Programma cruise

o       Overnachting aan boord cruise

 

Dag 6

o       Programma cruise

o       Overnachting aan boord cruise

 

Dag 7

o       Einde cruise

o       Transfer naar Torres del Paine

o       Overnachting Torres del Paine

 

Dag 8

o       Excursie Torres del Paine

o       Overnachting Torres del Paine

  

Dag 9

o       Overnachting Torres del Paine

 

Dag 10

o       Trasnfer naar El Calafate

o       Overnachting El Calafate

 

Dag 11

o       Excursie Perito Moreno & Safari in boot

o       Overnachting El Calafate

 

Dag 12

o       Dag vrij voor optionele excursies

o       Overnachting El Calafate

 

Dag 13

o       Transfer hotel – El Calafate airport

o       Vlucht naar Buenos Aires

o       Transfer Buenos Aires airport – hotel

o       Overnachting Buenos Aires

 
Dag 14

o       Stadstour per fiets Buenos Aires

o       Overnachting Buenos Aires

 

 Dag 15

o       Dag vrij voor optionele excursies

o       Overnachting Buenos Aires

 

Dag 16

o       Transfer hotel – internationale luchthaven Buenos Aires

o       Vlucht naar huis

 

 

Dag 1 - Santiago

Bij aankomst op de luchthaven in Santiago staat een transfer voor u klaar en wordt u naar het hotel gebracht. Rest van de middag vrij te besteden.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 2 - Santiago

Excursie stadstour Santiago: Na het ontbijt gaat u onder leiding van een Engelse gids op pad en leert u tijdens de stadstour de hoogtepunten van de stad kennen. Tijdens deze ‘panoramic tour’ komt u langs de belangrijkste avenida’s, de parken en een aantal bijzondere gebouwen. U bezoekt onderander het ‘Plaza das Armas’, de Santa Lucia Hill, overheidspaleis en de bohemien wijk Bellavista. Rest van dag vrij te besteden.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 3 – Puerto Natales

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Santiago gebracht voor uw vlucht naar Punta Arenas. Bij aankomst staat er een transfer klaar die u naar de busterminal brengt. U reist per bus verder naar Puerto Natales. Ook hier wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht.
Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 4 – Cruise

Overdag is vrij te besteden. Later op de middag wordt u opgehaald en krijgt u een briefing over de cruise van de komende dagen, aansluitend gaat u aan boord van de Skorpios III. Aan het begin van de avond start u met varen door het prachtige gebied van gletsjers & fjorden. U vaart via diverse kanalen terwijl u geniet van een heerlijk diner.
Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 5 - Cruise

Terwijl u van uw ontbijt geniet arriveert u in de ochtend bij de Amalia gletsjer, tevens uw eerste stop van deze cruise. Vanaf het schip heeft u een prachtig panorama zicht over de gehele gletsjer. U gaat van boord en meert aan bij een nabijgelegen strand waar u een korte wandeling zult maken naar een uitkijkpunt, vanaf waar u goed zicht heeft over de gletsjer en de omgeving. Einde van de ochtend keert u terug naar het schip en terwijl u kunt genieten van de lunch vaart u richting de El Brujo gletsjer. Indien de weersomstandigheden goed zijn en de hoeveelheid ijs in het water het toelaat gaat u aan land waar u de gletsjer van dichtbij kunt bekijken. U vervolgt de route richting het Calvo Fjord waar u een excursie maakt met een ijsbreker zodat u beter door het ijs kunt varen en dichter bij de omringende gletsjers kunt komen. Einde van de dag geniet u het diner.
Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 6 – Cruise

Vroeg in de ochtend arriveert u bij de Montañas Fjord. Er komen maar liefst 4 gletsjers over de Sarmiento bergen naar beneden richting de zee. U bezoekt de Asana Gletsjer; met een klein bootje vaart u de smalle baai in. Geniet van de prachtige omgeving en het zicht op de gletsjer. De route gaat verder richting de Bernal Gletsjer waar u wederom van boord gaat. U maakt een korte wandeling door het natuurgebied, waarbij u een prachtige lagune met turquoise gletsjerwater passeert. U bereikt de gletsjer en heeft de mogelijkheid om de gletsjer aan te raken (afhankelijk van het tij). Geniet van het geluid van het instortende, smeltende ijs. In de middag bezoekt u nog twee andere, kleinere gletsjers waarna u terug aan boord gaat. In de avond heeft u een laatste diner en een ‘afscheidsfeestje’ waar uiteraard gedanst mag worden. Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 7 – Torres del Paine

Het is helaas tijd om het schip te verlaten en afscheid te nemen van de crew. Bij aankomst in de haven in Puerto Natales staat er een transfer voor u klaar om u naar uw volgende bijzondere bestemming te brengen: Torres del Paine. Aan de rand van de zuidelijke ijskap ligt het indrukwekkende Nationale Park ‘Torres del Paine’, één van de mooiste wandelgebieden van Zuid – Amerika. Het park heeft zijn naam te danken aan de drie markante graniettorens, de “Torres del Paine”, die uit de steppe omhoog rijzen. Het park herbergt een unieke flora en fauna. U wordt naar uw hotel gebracht in het Torres del Paine nationale park. Vanuit uw accommodatie heeft u een prachtig uitzicht op de bergen.
Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 8 – Torres del Paine

Excursie Torres del Paine: U vertrekt vanuit uw hotel naar Lago Grey. Vandaag gaat u puur genieten van de gletsjers, meren en bergpieken. Speciale voertuigen brengen u naar de hoogtepunten van het park Torres del Paine zoals de Grey Gletsjer, Lago Pehoé met haar turquoise water, de ‘Salto Grande’ en het uitkijkpunt Mirador del los Cuernos vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over Las Torres. Als laatste stop van de dag rijdt u naar Laguna Amarga, vanaf waar u een weerspiegeling van de Torres in het heldere water kunt zien (weersafhankelijk). Einde van de dag keert u terug naar uw hotel.  Lunch inbegrepen.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 9 – Torres del Paine

Dag vrij te besteden in Torres del Paine. U kunt ervoor kiezen om op eigen gelegenheid te gaan wandelen of deel te nemen aan een excursie die vanuit het hotel geregeld kan worden.

Overnachting op basis van logies/ontbijt


Dag 10 – El Calafate

U wordt vandaag opgehaald en per transfer naar Laguna Amarga gebracht. Hier stapt u over op de bus die u naar El Calafate in Argentinië zal brengen. El Calafate is de uitvalsbasis voor excursies naar de beroemde Perito Moreno gletsjer.
Bij aankomst in El Calafate wordt u opgehaald en per transfer naar uw hotel gebracht. Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 11 – El Calafate

Excursie Perito Moreno: Een bezoek aan de Perito Moreno gletsjer is een must. De enige gletsjer ter wereld die nog steeds langzaam aangroeit. Hij schuift langzaam tegen het land aan, waardoor zich een soort brug vormt. Door het niveauverschil van de twee aangrenzende meren ontstaat er druk op de brug en breekt deze eens in de zoveel jaar door.

Doordat de gletsjer door sneeuwval nog steeds groeit, breken er af en toe stukken van de wand af, met een oorverdovend geluid als gevolg. (Dit zijn stukken van 40 tot 60 meter hoog, waarvan tweederde onder water staat)

Aan het einde van de dag terugkeer naar uw accommodatie.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 12 – El Calafate

Vrije dag in El Calafate. Optioneel: Excursie gletsjers per boot: Vandaag staat er een mooie zeiltocht op het programma. U vaart met een catamaran over de noordelijke kant van Lago Argentino, naar de Spegazzini- en Upsala gletsjers. U vaart over baaien, langs ijsschotsen van grote omvang. Ook zult u nog een glimp van de Perito Moreno gletsjer opvangen. Een prachtige tocht die u niet snel zal vergeten. Eind van de middag wordt u weer teruggebracht naar uw hotel in Calafate.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 13 – Buenos Aires

Transfer naar de luchthaven van El Calafate voor de vlucht naar Buenos Aires. In Buenos Aires staat een transfer voor u klaar om u welkom te heten, uitleg te geven over het verloop van deze reis en u naar uw hotel te brengen.

Buenos Aires, één van de meest hippe bestemmingen van dit moment,  is de stad van de tango, (Carlos Gardél), de Playa de Mayo (de dwaze moeders), het voetbal (Maradona) en Evita Perón. Het is een stad met vele wijken, ook wel ‘barrios’ genoemd, die een eigen verhaal en een eigen geschiedenis hebben. Zoals bijvoorbeeld de Italiaanse havenwijk La Boca waar de tango werd geboren. Al in 1536 arriveerden hier de eerste Europeanen. De bewoners van La Boca zijn overwegend van Italiaanse afkomst en hun gewoontes hebben zij over het algemeen behouden: het stadsdeel is net zo levendig als de steegjes in Napels.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 14 – Buenos Aires

Excursie Stadstour (halve dag): Door deze stadstour per fiets leert u in een halve dag de hoogtepunten van de stad kennen. U bezoekt o.a. de Casa Rosada, winkelstraten Florida en Lavalle, Plaza de Mayo, Cabildo, etc. Ook gaat u naar de tangowijk  ‘San Telmo’ en de volkswijk ‘La Boca’, waar veel Italiaanse immigranten zich vestigden. Als laatste brengt u een bezoek aan de moderne wijk ‘Puerto Madero’.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

 

 

Dag 15 – Buenos Aires

 

Vrije dag in Buenos Aires om zelf een leuke wijk te bezoeken waar u met de gids nog niet bent geweest.

U kunt s ’avonds op eigen gelegenheid (optioneel) een leuke Tango show bijwonen. Om de historie van de tango te begrijpen en te genieten van deze melancholische muziek, zijn er vele tango-shows te bezoeken. Een leuke manier om een avond door te brengen is naar één van de shows te gaan en tijdens een spectaculaire voorstelling te dineren.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 16 – Terug naar huis

Helaas… Uw mooie reis zit er alweer op. U wordt naar de internationale luchthaven van Buenos Aires gebracht en vliegt terug naar huis. Aankomst volgende dag.

 

  • Vanaf € 4.515,- per persoon 
  • Gebaseerd op 2 personen
  • Geldig tot 01 dec. 2023
  • Comfortabele hotels / Cruise schip

 

 

 

 

Inbegrepen:

o       Binnenlandse vluchten (inclusief luchthavenbelasting)

o       9 overnachtingen op basis van tweepersoonskamer, inclusief ontbijt

o       3 overnachtingen op Skorpios Cruise (Kaweskar route), inclusief maaltijden, drankjes & excursies

o       Transfers zoals aangegeven in programma

o       Stadstour Santiago (halve dag)

o       Transfer Torres del Paine - Puerto Natales

o       Excursie Torres del Paine

o       Bus Puerto Natales - Punta Arenas (retour)

o       Engelstalig aanspreekpunt tijdens de reis

 

 

Niet inbegrepen:

o       Intercontinentale vluchten

o       Optionele excursies

o       Entrees nationale parken

o       Persoonlijke uitgaven

o       Fooien

o       Overige maaltijden en drankjes

o       Lokale vertrekbelasting

Patagonië & Cruise


Tijdens deze 16 daagse rondreis beleeft u Patagonië op haar best! Tijdens de cruise bezoekt u gletsjers en fjorden in het bijzondere en onontdekte Chileense Patagonië. Ook brengt u een bezoek aan het schitterende nationale park en walhalla voor wandelliefhebbers: Torres del Paine. U gaat naar de beroemde Perito Moreno Gletsjer in Argentinië en sluit de reis af in een van de meeste bruisende steden ter wereld: Buenos Aires.

 

NB: Deze Cruise is zeer geschikt voor mensen die snel zeeziek zijn. De boot vaart in rustig water tussen fjorden en niet op open zee.

 

Route: Santiago – Cruise (gletsjers & fjorden) – Torres del Paine – El Calafate - Buenos Aires

 

Beste reistijd: september - april