Rondreis Ecuador: Sierra

Reis tijdens uw vakantie naar de Sierra's van Ecuador

De Sierra’s van Ecuador bestaan uit glooiende gebergten waarin prachtige authentieke indianendorpen verscholen liggen afgewisseld met besneeuwde pieken van actieve vulkanen. Wanneer u van Quito naar Cuenca reist, duikt links en rechts de ene vulkaan na de andere op.

Bezienswaardigheden en attracties in de Sierra's

Er zijn talloze mogelijkheden voor de reiziger in dit gebied. In de grote steden zoals Quito en Cuenca ziet u een mix van moderne en koloniale architectuur. Op de kleurrijke markt van Otavalo vindt u prachtige souvenirs, de vulkanen Cotopaxi en Chimborazo zorgen voor schitterende foto’s en in het dorpje Baños kunt u geheel tot rust komen in één van de thermale baden die worden gevoed door bronwater verwarmd door omliggende vulkanen.

Ook lenen de Sierra’s van Ecuador zich uitstekend voor vele sportieve activiteiten: Vulkaanbeklimmen, deltavliegen, mountainbiken (over vulkanen!) en het maken van  wandeltochten rond een kratermeer. Ook zijn er in de Sierra’s  veel natuurgebieden die verschillende mogelijkheden bieden voor wandelingen en het observeren van dieren en insecten.