Nieuws

05 januari 2021: 

Kun je het als Latijns Amerika Specialist (LAS) maken om in het licht van alle overheidsmaatregelen klanten te bewegen om toch te gaan reizen naar Midden of Zuid Amerika?

Vliegvelden zijn open, luchtvaartmaatschappijen vliegen vanaf Amsterdam op vele Midden- en Zuid-Amerikaanse bestemmingen en sommige landen, zoals Costa Rica, staan te springen om de economische benefits van toerisme uit Europa.

Eerlijk is eerlijk: je kunt beter nog een paar maanden wachten totdat de grote onzekerheid eruit is met de komst van de vaccins. Maar als je geen volledig jaar zonder die verre reis kan en wil gaan, kán het wel.

Daarom heb ik de proef op de som genomen en ben ik met mijn gezin met 3 jonge kinderen half december met KLM naar San José in Costa Rica gevlogen. Om te kijken waar we tegenaan lopen en of het verantwoord zou zijn voor onze klanten. Lees hier het hele verslag! 

Costa Rica reis

 

16 oktober 2020: Peru ontvangt zegel "Safe Travels" van WTTC

Peru heeft namens de World Travel and Tourism Council (WTTC) het zegel "Safe Travels" ontvangen, het stempel van veiligheid en hygiëne, tegen COVID19. Het zegel werd in ontvangst genomen door de voorzitter van de ministerraad, Walter Martos, en de minister van Buitenlandse Handel en Toerisme, Rocío Barrios, tijdens een ceremonie in Machu Picchu (Cusco).  

De WTTC heeft het zegel "Veilig reizen" gecreëerd met als doel bij te dragen aan de verantwoorde en veilige heropening van het toerisme, zodra de lokale autoriteiten hebben verzekerd dat ze aan de voorwaarden voldoen. Hiervoor hebben ze een reeks protocollen ontwikkeld die zijn ontworpen volgens de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en het Center for Disease Control and Prevention (CDC). Dit zegel heeft ook de steun van de World Tourism Organization (UNWTO) en meer dan 200 CEO's van de belangrijkste businessgroepen in de industrie over de hele wereld.

 

22 september 2020:  Covid-19 in Latijns Amerika update 

Hoewel voor Nederlanders alle landen nog op code oranje staan (alleen noodzakelijke reizen), komt er na vele maanden langzaamaan ook goed nieuws vanuit Zuid Amerika en worden er heropeningen van de grenzen uitgevoerd.

Gedurende deze tijd proberen we ons bij LAS voor te bereiden op de comeback van onze reizigers naar Zuid-Amerika, door te vernieuwen en ervaringen te creëren die inspelen op de huidige trends, om veilige en waardevolle ervaringen te blijven bieden.

Hier volgt een samenvatting per land om u op ‘de hoogte te houden van de huidige situatie en laatste wijzigingen:

 

ECUADOR: 

Ecuador is een van de snelste landen geweest om maatregelen te nemen die toeristische activiteiten weer mogelijk maken. Zo was Ecuador de eerste die internationale commerciële vluchten in Zuid-Amerika hervatte. Vorige maand ontving de bestemming de #SafeTravels-badge voor het voldoen aan de normen van de ‘World Travel and Tourism Council’, die van toepassing zullen zijn op alle toeristische activiteiten in het hele land, waardoor het een #SafeTravels-bestemming wordt. Vanaf 14 september waren bijeenkomsten van maximaal 25 personen en gratis vervoer in het hele land toegestaan. Nationale parken, waaronder de Galápagos, zijn ​​open voor toerisme. Om toegang te krijgen tot het land is quarantaine bij aankomst niet verplicht, maar de reiziger moet een negatief resultaatcertificaat tonen van een PCR COVID-test die 10 dagen (maximaal) vóór aankomst op de bestemming is afgelegd.

 

BRAZILIË

Brazilië heeft milde restricties gehad in vergelijking met andere landen in Zuid-Amerika. Luchtgrenzen werden op 29 juli al geopend voor commerciële vluchten, maar blijven gesloten over land en over zee. Er zijn geen buitengewone vereisten voor toegang tot het land, maar de reiziger moet een aankoopbewijs aantonen van een verzekering die geldig is in Brazilië en die gedurende de hele reis van kracht blijft. Om het vertrouwen in reizigers te herwinnen, heeft het Ministerie van Toerisme van Brazilië een ‘verantwoordelijkheidsbadge’ gemaakt die aangeeft dat toeristische dienstverleners zich inzetten voor een reeks aanbevelingen en gezondheidsprotocollen die door de overheid zijn opgesteld. Meerdere agenten van LAS hebben deze badge. Wat betreft toeristische attracties, nationale parken en culturele evenementen: ze zijn allemaal toegestaan ​​in overeenstemming met de verplichte bio-veiligheidsprotocollen.

 

BOLIVIA

Bolivia heropende zijn grenzen voor internationale commerciële vluchten op 1 september. Een aantal nationale luchtvaartmaatschappijen heeft al toestemming en protocollen om vluchten te hervatten. De eerste bestemmingen waarmee verbinding wordt gemaakt, zijn Brazilië, Spanje en de VS. Dan Chili, Uruguay, Argentinië en Peru. De reiziger hoeft bij aankomst niet in quarantaine te gaan, maar moet een certificaat van resulterend negatief op een PCR COVID-test overleggen, die uiterlijk 7 dagen voor aankomst is afgenomen.

 

PERU

De internationale commerciële vluchten zijn gepland om in de tweede helft van oktober te hervatten, in de vierde fase van het plan voor economische reactivering. De regeringsautoriteiten wezen er echter op dat het zal afhangen van de verbetering van de gezondheidstoestand in het land, en dat het geleidelijk zal gebeuren. Er is een sterke interesse om zakenreizen mogelijk te maken om bij te dragen aan de economie van het land. Eind september zullen de vereiste bio-veiligheidsprotocollen voor toegang tot het land volledig zijn vastgesteld. Voorlopig weten we dat de reiziger een negatief Covid-19 resultaatcertificaat moet aantonen. Beschermde natuurgebieden blijven tot nader order gesloten.

 

CHILI

Vluchten in Chili zijn momenteel beperkt tot nationale reizen voor werk- en gezondheidsdoeleinden. Grenzen staan ​​alleen open voor repatriëringaangelegenheden, onder een verplichte quarantaine van 14 dagen voor aankomst. De noodtoestand zal naar verwachting in december eindigen, maar het binnenlands toerisme wordt al gepromoot. Sommige nationale parken zijn geopend onder verplichte naleving van bio-veiligheidsprotocollen. SERNATUR, de nationale toeristische autoriteit, heeft een vertrouwensbadge gemaakt voor alle leveranciers van toeristische diensten die zich ertoe verbinden de gezondheidsvoorschriften van het land na te leven.

 

ARGENTINIË

De toeristische industrie in Argentinië blijft stilstaan. De grenzen zouden in september weer opengaan, maar ze blijven gesloten. De minister van Transport suggereerde dat internationale vluchten - gedeeltelijk - in oktober mogen worden hervat. Er komt een sterke druk van de IATA om de luchtvaartsector te reactiveren met de vereiste protocollen, aangezien sommige luchtvaartmaatschappijen een stap opzij zetten van de bestemming. LATAM heeft zijn activiteiten gestaakt, terwijl Air New Zealand, Emirates en Qatar Airlines hebben besloten de vluchten naar Argentinië niet te verlengen. Nationale parken en toeristische bezienswaardigheden blijven gesloten.

 

PANAMA

De regering van Panama heeft de nieuwe geschatte data aangekondigd voor de geleidelijke heropening van toeristische activiteiten, waaronder internationale vluchten. Verwacht wordt dat de grenzen van het land op 22 september weer opengaan en op 28 september zullen natuurlijke attracties zoals stranden, rivieren en wandelen ook weer opengaan. Bovendien wordt verwacht dat de reactivering van de hotelsector en de toeristische diensten op 12 oktober zal plaatsvinden.

 

COSTA RICA

Costa Rica heropent haar grenzen voor Europese reizigers, na bijna vijf maanden van sluiting. De regering van Costa Rica heeft drie vereisten opgesteld voor toeristen die het land willen betreden.

 1 ) Internationale bezoekers worden geacht een medische reisverzekering te hebben

 2 ) Een negatieve Covid-19 test bij aankomst en

 3 ) een digitaal ingevuld gezondheidsformulier.

Om reizigers tegemoet te komen, lanceert het land nu ook een speciale reisverzekering voor toeristen die online geboekt kan worden in Costa Rica zelf.

Costa Rica heeft haar gezondheidsprotocollen sterk aangescherpt en werd daardoor onlangs erkend met een Safe Travels-stamp door de World Travel & Tourism Council (WTTC). De Safe Travels-stempel is ’s werelds eerste wereldwijde veiligheids- en hygiënestempel, uitgegeven door de WTTC en biedt reizigers de mogelijkheid bestemmingen en bedrijven te identificeren die de wereldwijd gestandaardiseerde gezondheids- en hygiëneprotocollen hebben overgenomen.

reactivering van de toerismebranche in Costa Rica.’

Vereisten voor toeristen

De ziektekostenverzekering is één van de drie vereisten die de regering van Costa Rica heeft vastgesteld om de binnenkomst van toeristen in het land tijdens de pandemie te reguleren.

De andere twee vereisten zijn: 

1 ) Een negatieve COVID-19-test. Het testmonster moet maximaal 48 uur voordat de passagier naar Costa Rica vliegt, genomen worden.

2 ) Een ingevuld gezondheidsformulier, beschikbaar op: https://salud.go.cr/

 

 

GUATEMALA

De internationale luchthaven van Guatemala zal op 18 september open gaan. Landsgrenzen met buurlanden blijven voorlopig nog gesloten. Reizigers dienen de lokale regels te volgen zoals het dragen van een mondkapje. Er wordt een gezondheidscentrum geïnstalleerd op de luchthaven om reizigers te kunnen ontvangen.

 


 


Gezinsreis Argentinië & Brazilië 2019/2020

Eind 2019 vertrokken we weer met het gezin naar Zuid Amerika, naar ons geliefde Argentinië en Beazilië. Naast het familibezoek in Argentinië maakten we weer een geweldige rondreis door o.a. Patagonië en ontdekten we nieuwe parels in Brazilië met de mooiste stranden!

Eén van de hoogtepunten van de reis was natuurlijk de paardrijdtocht over het typisch Argentijnse pampa landschap bij El Calafate.

 

Keizerspinguïns: Nieuwe ijsbreker Antarctica!

Eind 2018 komen er 4 nieuwe Antarctica trips bij op de ijsbreker ‘Kapitan Klhebnikov’. Het schip zal als hoofddoel ijs breken houden en aart vanaf Ushuaia (Argentinië) helemaal de Weddel zee door naar Snow island, waar passagiers van het schip een kolonie keizerspinguïns kunnen spotten.

De ijsbreker zal varen tussen 6 oktober en 24 november 2018. Heeft u interesse? Informeer ons naar de mogelijkheid en de route: info@las.nl


2017: LAS bestaat 10 jaar! 

In oktober dit jaar vieren wij bij LAS een feestje: LAS bestaat 10 jaar! In al die jaren hebben wij met veel plezier mooie reizen mogen verzorgen voor onze klanten. We blijven dit doen en hopen veel van onze vaste, maar ook nieuwe klanten terug te zien voor nog meer reisavontuur door Midden- of Zuid Amerika.


1 maart 2017: KLM vliegt nu direct op Cartagena!  

KLM vliegt nu ook direct op Cartagena! Nóg meer gemak bij een rondreis naar Colombia. Laat je inspireren door onze rondreizen, nu nóg sherper geprijsd! 

 


Januari 2017: Reis Argentinië en Brazilië:  

In december vertrokken Arnaud en Laura weer met het hele gezin naar Zuid Amerika. Deze keer stond Argentinië en Brazilië op het programma. Naast een bezoek aan hun agentschap in Buenos Aires reisten zij natuurlijk ook naar de familie in Córdoba. De reis werd afgesloten met een bezoek aan de spectaculaire watervallen van Iguazú (zie foto) en bruisend Rio de Janeiro.  

 


juni 2016: AeroMexico 3 x per week op Mexico stad!

Goed nieuws! Sinds deze week vliegt AeroMexico 3 keer per week per directe vlucht naar Mexico Stad, en dat ook nog eens met een comfortabele dreamliner! Om dit te vieren starten ze met zeer aantrekkelijke tarieven! 
Cultuur, natuur, vriendelijke bevolking, heerlijk eten, prachtig weer én een directe AeroMexico vlucht met gunstige tarieven... Waar wacht je nog op?!


27 Mei 2016: Astrid op studiereis in Argentinië

Afgelopen week was een van onze reisspecialisten op reis in een van de meest prachtige gebieden

Latijns-Amerika: Patagonië (Argentinië). Ze bezocht onder meer de beroemde Perito Moreno gletsjer en het afgelegen El Chaltén met de indrukwekkende Mount Fitz Roy als decor. 


11 Maart 2016: Perito Moreno Gletsjer doorgebroken

In Argentinië is de bekende gletsjer "Perito Moreno" na jaren weer doorgebroken, een waar spektakel om te zien (en horen) !!

http://nos.nl/artikel/2091972 


26 mei 2015: Vulkaan uitgebarsten Galàpagos

gisteren is namelijk de Wolf vulkaan op de Ecuadoriaanse Galapagos Eilanden uitgebarsten. (De vulkaan is 33 jaar lang inactief is geweest). De Wolf vulkaan is met haar 1700 meter het hoogste punt van de Galapagos eilanden. 


Juni 2014: Met de kinderen door Colombia

Omdat het reizen kruipt waar het niet gaan kan, besloten Arnaud en Laura om met de kinderen (1 en 3 jaar) naar Colombia te reizen. En wat is het goed bevallen! Mooier dan verwacht; "Een droomreis waarbij niet alleen het landschap ons verrast heeft, maar vooral de vriendelijke bevolking. Iedereen was super behulpzaam als we ergens met de kinderen kwamen."  

 


2012: Maya's voorspellen einde van ons bestaan

Volgens de Maya kalender valt het einde van een 5126 jaar oude cyclus rond 12 december 2012. Volgens velen zou dit het einde van het bestaan op aarde betekenen; de wereld zou vergaan!!! Is dit een mythe, of hebben de Maya’s het einde der tijden voorspeld?
Tijdens deze rondreis door Mexico en Guatemala leert u de Maya’s kennen door even in hun wereld te stappen. U bezoekt de meest bijzondere Maya complexen en leert de oude gewoontes en gebruiken van de Maya’s kennen
Klik hier voor de Maya rondreis.


18 februari 2012: Leuk Artikel in Parool  over Buenos Aires:

http://www.las.nl/Portals/13/Logos/Artikel%20Parool%2018%20feb%202012-1.pdf (Tom van der Leij)


Staan er nog reisjes in de planning voor LAS?

Jazeker! Eind maart reist Laura naar Mexico om een mooi stukje te ontdekken met een huurauto. Zij zal van Mexico stad, via prachtige plaatsjes als Guanajato, Morelia en Guadalajara naar de badplaats Puerto Vallarta reizen.

Ook Tamara heeft dit jaar een reis in de planning naar Zuid Amerika. Zij zal in mei terugkeren naar Bolivia en via Chili afzakken naar Buenos Aires, Argentinië.


zaterdag 7 en zondag 8 januari 2012: Vakantiebeurs Amsterdam

 

Dit jaar wordt er een Vakantiebeurs voor Bijzondere Reizen georganiseerd, speciaal voor de reizigers die beperkt in hun tijd zitten maar méér willen dan relaxen aan een mooi strand.

 

 

LAS neemt beide dagen deel aan de beurs en heet u van harte welkom bij onze stand! Heeft u plannen om naar Latijns Amerika te reizen? Kom gerust langs voor een persoonlijk advies van onze medewerkers.

 


 

Routes van LAN in een overzicht:

Naast Chili, Argentinië, Peru, Ecuador vliegt LAN ook naar- en binnen Colombia. Samen met LAN gaat LAS komend jaar een mooie reisaanbod opzetten voor dit prachtige onontdekte land.

Lees hier meer over de routes die LAN vliegt en de voordelen van de Business Class. 

 


Antarctica The Frozen Planet:

Elke zondag op Ned 1 (vanaf 29 nov): Prachtige documentaire over Antarctica!

 

 

Vanaf Zondag 13 nov. op BNN:

Chris Zegers in '3 op Reis' naar Bolivia & Argentinië! 

Chris Zegers maakt zijn comeback als reispresentator. Voor BNN is hij eenmalig gastpresentator in 3 Op Reis en gaat naar Bolivia en Argentinië.
egers is blij dat hij weer een reisprogramma mag presenteren, meldt BNN. 3 Op Reis voelt als thuis en als een warm bad, zegt de presentator.

Van de zilvermijnen in Bolivia tot de grootste zoutvlakte ter wereld met als eindstation het warme Argentinië. Een indrukwekkend mooie reis met spectaculair en heet einde in het stadion van Boca Juniors in Buenos Aires. Hell yeah!

Chris Zegers was vanaf 2001 een van de vaste presentatoren van RTL Travel. Dit is de eerste keer dat hij voor 3 Op Reis presenteert. Zijn trip is in vier afleveringen van het reisprogramma te zien. De eerste aflevering is aanstaande zondag.


Oktober 2011: Tamara in Guatemala:

Tamara was in oktober in Panama & Guatemala voor een inspectiereis. Ondanks dat zij al veel bestemmingen bezocht had was de reis naar Panam toch weer verieuwend voor haar. Panama heeft veel te bieden: indianendorpen, een stukje koloniale historie en niet te vergeten prachtige bounty stranden!


Oktober 2011: LAS naar Panama & Guatemala!

Met veel enthousiasme vertrok Tamara afgelopen maand naar Panama en nóg enthousiaster kwam zij terug. De vraag naar Panama rondreizen is het afgelopen jaar enorm gestegen en zij heeft dan ook regelmatig bijgesprongen in de verkoop van Panama.
Ze heeft samen met de agent ter plaatse de highlights van het verrassende land gezien en een aantal hotelinspecties gedaan.
Naast Panama bezocht zij ook na een aantal jaren weer Guatemala, waar ze aanvullend de reeds bezochte plaatsen naar een nieuwe bestemming reisde:
"De beste manier om een reis te verkopen is door er zelf geweest te zijn", is ons motto.


DAKAR 2012: Chili, Argentinië & Peru: 

Komend jaar organiseert LAS voor de derde keer op rij DAKAR reizen. Speciaal voor sponsoren, rallyrijders, of gweoon liefhebbers organiseren wij de reis geheel op maat. Afgelopen jaren gingen o.a. Motorrijder Knuiman & teams mee en dit jaar gaat de groep van den Brink rallysport (truckrijders) voor derde keer mee! Wij wensen iedereen heel veel succes op DAKAR 2012.

 

Wilt u ook naar DAKAR in Zuid Amerika? Neem contact op met onze specialisten:

info@las.nl

 


Mei 2011: LAS op Paaseiland!

Afgelopen maand is Lilian met LAN airlines naar Chili gereisd om weer nieuwe bestemmingen te ontdekken en hotels te bezoeken. Zij ging o.a. naar het prachtige woestijngebied in het noorden 'Atacama', maar nog veel meer indruk maakte het verblijf op het magische Paaseiland. "Ik had niet gedacht dat het zo een bijzondere ervaring zou zijn".

Wilt u ook naar Chili & Paaseiland? Neem eens een kijkje in het reisaanbod http://www.las.nl/nl/reisaanbod/chili of neem gerust contact op met één van onze specialisten.


Nieuwe routes LAN vanaf 2011

Vanaf dit jaar vliegt LAN Airlines direct vanaf Lima (Peru) naar Iguaçú (Brazilië, ligt op de grens met de Argentijnse watervallen), waardoor een combinatiereis met meerdere landen door Zuid Amerika nu nóg makkelijker kan. Als voorbeeld hebben we een reis samengesteld van 20 dagen, waarbij u een prachtige combinatiereis maakt naar Peru en Argentinië. Een andere nieuwe route is Lima - Paaseiland. Combineer uw rondreis naar het mystieke Peru met een bezoek aan Magisch Paaseiland!

Klik hier voor de Combireis Peru & Argentinië 


Maart 2011: LAS in Fortaleza, Brazilië

Laura ging in maart met TAP airlines naar Fortaleza, op uitnodiging van Dom Pedro Hotels. Zij was al in aardig wat plaatsen geweest in Brazilië, maar Fortaleza ontbrak nog. Tijdens de reis werden verschillende leuke tours georganiseerd zoals buggyrides door de duinen van Cumbuco beach. ook Morro Branco stond op het programma. Bedankt TAP & Dom Pedro hotels voor de leuke reis!