Havana

Havana is de hoofdstad van Cuba. Havana heeft meer dan twee miljoen inwoners. Havana is een van de 9 steden in Cuba die op de UNESCO lijst staat. Volgend jaar bestaat Havana 500 jaar. In Havana zijn veel dingen te doen zoals: musea bezoeken, monumenten of standbeelden bezoeken, tours door de stad maken, naar een concert of show gaan, outdoor activiteiten en wellness.

Havana is een UNESCO-werelderfgoed-stad en bezit een prachtige koloniale architectuur, een levendige cultuur, prachtige theaters en een ongelooflijke muziekscene. Enkele toeristische attracties zijn: de Malecon, de bar van Hemingway, "La Bodeguita del Medio", El Capitolio en Cementerio Cristobál Colon.

Oud Havana, La Habana Vieja, vormt samen met de drie forten bij de ingang van de Bahía de la Habana het koloniale deel van de stad. Er staan negenhonderd historische bouwwerken – van sierlijke Spaans koloniale herenhuizen en barokke kerken, tot neoklassieke openbare gebrouwen.

La Habana Vieja is een stadsdeel om rustig te verkennen. Het prettigst is om smorgens te beginnen, daarna te lunchen in één van de karakteristieke restaurants, ‘paladars’ en in de middag een terrasje te pakken op een van de pleinen.