Rondreis Costa Rica: Cahuita en Puerto Viejo

Reis naar het zwarte zandstrand in Cahuita

Cahuita is een paradijs voor backpackers. Er hangt een ongedwongen sfeer door de zandwegen, kleine restaurants en eenvoudige en knusse accommodatie. Het gelijknamige nationale park en het zwarte zandstrand met palmen zijn dé attracties van dit dorpje. Tropische vogels laten zich gemakkelijk in het park bewonderen, brul- en doodskopaapjes laten zich horen en zien en de flora is er bijzonder gevarieerd.

Naast activiteiten zoals fietsen, vissen, snorkelen en surfen kunt u heerlijk luieren aan het strand of in een hangmat. Wie nog verder naar het zuiden gaat, komt bij Manzanillo, een klein vissersdorpje. Hier kunt u prachtige wandelingen maken in het natuurreservaat Gandoca-Manzanillo.

Reis tijdens uw vakantie naar Puerto Viejo

Puerto Viejo is een leuk alternatief voor Cahuita. De sfeer is er net zoals in Cahuita ongedwongen, echter komen er minder backpackers. De Caribische sfeer is er in ieder geval honderd procent.

Puerto Viejo ligt aan de Cordillera de Talamanca en is geheel omringd door regenwoud. Er zijn een aantal leuke hotelletjes en eenvoudige restaurantjes te vinden. Een bezoek aan een indiaans dorp in het park Talamanca is ook zeer de moeite waard.