Rondreis Argentinië: Kustplaatsen bij Rio de Janeiro

Búzios als strand bestemming Brazilië

Ten oosten van Rio op ongeveer 180 km. ligt de ‘Costa do Sol’ , oftewel de zonne-kust waar prachtige stranden bezoekers uit het hele land aantrekken. Búzios ligt op een schiereiland met 17 fijne stranden. De stranden verschillen van surfstranden tot idyllische stille strandjes.

Ooit was Búzios een eenvoudig vissersdorpje, totdat het ontdekt werd door Brigitte Bardot in de jaren 60. Tegenwoordig kunt u hier uitstekend surfen, duiken, vissen of gewoon lekker genieten en relaxen aan een van de stranden.

Reis naar tropisch eiland Ilha Grande

Ilha Grande is een wonderschoon eiland tegenover Angra dos Reis. Het is beschermd gebied. De kleur van het water, tropische eilandjes, vissersdorpjes, autovrije straten, bergen, watervallen en schitterende stranden maken Ilha Grande tot een paradijs.

Bezoek koloniaal Paraty tijdens uw rondreis Brazilië

Paraty is een prachtig koloniaal stadje op 280 km van Rio. Het is een van de historische trekpleisters van Brazilië. Paraty was in de 18e eeuw de voornaamste haven van waaruit de mineralen naar Europa verscheept werden. Hier passeerden goud, edelstenen, stoffen en kruiden. De straatjes zijn geplaveid met grote stenen, de koloniale huizen hebben ijzeren balkons en de haven heeft nog kanonnen uit de 18e eeuw. Geen enkel plaatsje is zo mooi bewaard gebleven als deze. Er zijn kunstgalerijen, handwerkateliers en worden nog regelmatig religieuze festivals gehouden.

Voor de kust liggen talloze tropische bergachtige eilandjes en landinwaarts vindt u een prachtig decor van bergen, die van 1700 m afdalen naar de kust. Na het verkennen van het stadje kunt u een boottochtje maken naar een van de talloze eilandjes om te zwemmen en te snorkelen. Werkelijk een paradijs!

Landinwaarts, vlakbij Minha, ligt het Nationaal Park Serra da Bocaina met watervallen en tropische vegetatie. Een wandeling hierheen is mooi en beslist niet zwaar. Ook worden mountainbikes verhuurd waarmee het kustgebied of het achterliggende berglandschap verkend kan worden. In de maanden januari en februari is het lekker druk in Paraty met vooral Braziliaanse toeristen (meestal uit Rio of uit São Paulo) en zijn de pleinen, straten en  barretjes vol feestende mensen.

Met de boot van Angra dos Reis naar Ilha Grande

Op 170 km van Rio de Janeiro ligt Angra dos Reis die haar naam te danken heeft aan het feest van Driekoningen, de dag waarop de plaats ontdekt werd. Angra was vroeger een koffiehaven waardoor het vandaag de dag nog steeds niet een hele mooie stad is. Echter de sfeer is er levendig en ’s avonds is het gezellig rondom de haven bij alle terrasjes. Reden om in Angra te stoppen is om de boot te nemen naar het eiland Ilha Grande.

Ilha Bela

Dit eiland is, zoals de naam al zegt, mooi! De natuur is hier zoals u ervan droomt dat het zou moeten zijn in Brazilie; heel erg groen, veel bloemen, palmbomen, exotische fruitbomen, mooie dieren en heel veel prachtige stranden.