Rondreis Chili: Santiago

De omgeving van Santiago 

Santiago de Chile is de hoofdstad van Chili. Het is een wereldstad van 5 miljoen inwoners en tevens het politieke, commerciële, financiële en culturele centrum van Chili. Santiago ligt op 522 m. hoogte in de laagvlakte die zich uitstrekt tussen het Chileense kustgebergte en de Andes. Vanuit Santiago zijn veel tours te organiseren. In de omgeving van Santiago kunt u uitstekend skiën, op een uurtje afstand van de stad. De skioorden in Chili zijn modern en worden door Chilenen en Argentijnen graag bezocht.

 

Bezoek wijnvalleien tijdens uw reis

In wijnvalleien Valle del Maule, Valle del Maipo, Valle del Aconcagua, Valle del Colchagua en Valle del Cachapoal zijn wijnroutes opgezet en kunnen bekende wijnhuizen bezocht worden. Namen die ook in Nederland bekend in de oren klinken zijn: Concha y Toro, Santa Rita, Undurraga en nog vele anderen. De meesten zijn vanuit de hoofdstad Santiago makkelijk te bereiken.  

Attracties in Santiago

Naast de ski- en wijngebieden heeft Santiago nog meer te bieden: het beklimmen van de heuvels van San Cristóbal met de kabelbaan. Of Santa Lucía, waar u een schitterend uitzicht op de stad heeft. U ziet ook de moderne en welvarende wijken van de stad: Providencia en Las Condes. Aan de voet van de San Cristobal berg bevindt zich het uitgaansdistrict Bellavista. U vindt hier veel restaurants, discotheken, cafés, kunstgalerijen, theaters en kunstnijverheidscentra.

Kunst en geschiedenis van Chili

Prachtige musea tonen kunst en geschiedenis van het Zuid-Amerikaanse continent, zoals het Museum van Fijne Kunsten en het Museum van Pre-Colombiaanse Kunst. Ook is het erg leuk op de verschillende artesanía-marktjes naar souvenirtjes te snuffelen.

Beëindigen van uw rondreis Chili met ontspanning

Wie even weg wil uit de stad of de rondreis wil beëindigen met een beetje ontspanning, kan naar de kust bij Santiago gaan. Badplaatsen als Valparaíso en Viña del Mar worden in het weekend veel bezocht door Chilenen.