Rondreis Peru: Manu

Reis tijdens uw vakantie naar Manú

Geen ander park in de wereld kan de rijkdom van Manú evenaren. Het park beslaat een oppervlakte van 1,5 miljoen ha. en bevat ongerepte wouden en een enorme biodiversiteit die voor een groot deel nog niet is aangetast. Er leven meer dan 1000 soorten vogels, duizenden plantensoorten en honderden verschillende zoogdieren waaronder 13 apensoorten en miljoenen insecten. Veel bedreigde diersoorten vinden hier een veilig onderkomen. Zo vindt u hier jaguars, tapirs, zwarte kaaimannen en reuze otters (rivierwolf)!

Bezienswaardigheden

Het park is verdeeld in drie zones; het Parque Nacional is volledig bestemd voor het behoud van flora en fauna en is niet toegankelijk voor toeristen. Het is alleen toegankelijk voor de inheemse bevolking die hier al jaren leeft. Sommige bevolkingsgroepen hebben nog nooit contact gehad met de buitenwereld. In de Zona Cultural leven inheemse bevolkingsgroepen waar u tijdens de meerdaagse excursie een bezoek aan brengt. De Zona Reserva is bestemd voor ecotoerisme.
De excursies naar Manú starten allemaal in Cusco. De beste tijd om dit gebied te bezoeken is van mei tot en met augustus.