Naar Antarctica op Cruise met de Ocean Endevour

De Ocean Endeavour is een klein luxe expeditiecruiseschip. Met maximaal 199 passagiers is het op Antarctica en South Georgia niet meer mogelijk om met alle passagiers tegelijkertijd op één plaats aan land te gaan. maar dit wil niet zeggen dat u niet allemaal tegelijk van boord gaat. De passagiers worden gesplitst in verschillende groepen, waarbij de ene groep aan land gaat, een andere groep een zodiactocht gaat maken en nog anderen gaan kajakken of bijvoorbeeld bergbeklimmen en sneeuwschoenwandelen. Na verloop van tijd wordt er gewisseld tussen de mensen die aan land gegaan zijn en de mensen die een zodiaccruise maken. U hoeft dus niet aan boord te wachten tot uw groep aan de beurt is om aan land te gaan. 
Voor het aan land gaan en de zodiactochten wordt gebruikgemaakt van een vloot van ca. 20 rubberboten, zogenaamde zodiacs.  Dit zijn zeer betrouwbare rubberboten waarmee 08 - 14 passagiers tegelijkertijd vervoerd kunnen worden. Tijdens de reizen bij Antarctica en South Georgia worden verschillende activiteiten aangeboden. Tijdens de vroege reizen wanneer er nog veel sneeuw ligt kan er met sneeuwschoenen gewandeld worden, deelgenomen worden aan skitochten en bergbeklimmen. Tevens is het mogelijk om te boeken voor een nacht kamperen op Antarctica.
De reizen worden begeleid door een team van ervaren experts. Men probeert het team samen te stellen uit mensen uit verschillende disciplines. Zo zult u bijna altijd een marienbioloog, historicus en glacioloog treffen. Zeker tijdens de oversteek over de Drake Passage maken zij u graag deelgenoot van hun passie. Maar ook aan land laten zij graag een en ander in praktijk zien.