Rondreis Guatemala: Antigua

Reis tijdens uw vakantie naar Antigua

La Antigua, is de oude hoofdstad van Guatemala. Ooit gesticht onder de naam Santiago kende de stad een roerig verleden van modderstromen en aardbevingen. Na een zware aardbeving in 1773 was de stad grotendeels verwoest en werd besloten de stad te verhuizen naar een veiliger gebied. Guatemala stad was hierdoor geboren en de oude hoofdstad La Antigua werd op de oorspronkelijke plek weer opgebouwd.

In 1979 werd Antigua op de werelderfgoedlijst van de UNESCO gezet.

De bijzondere ligging in een prachtige vallei tussen 3 vulkanen (Agua, Fuego en Acatenango), straten met kinderkopjes, koloniale gebouwen en kleurrijke markten makenAntigua één van de belangrijke toeristische trekpleisters van Guatemala. Het grootste feest van het jaar is tijdens de Semana Santa. Tijdens deze week voor Pasen worden er vele evenementen georganiseerd. Met vrolijk gekleurde bloemtapijten trekken de mensen tijdens de processies door de smalle straatjes van de stad. Het is een waar spektakel dat ieder jaar duizenden toeristen trekt.

Bezienswaardigheden in Antigua

De belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zijn; Parque Central, Catedral de Santiago, de mooie gekleurde kerk La Merced, Casa Popenoe en Cerro de la Cruz met zijn spectaculaire uitzicht over de stad. In het nabijgelegen plaatsje Jocotenango bevindt zich het museum La Azotea waar een overzicht van de koffieteelt door de jaren heen tentoongesteld is. Ook herbergt het museum een mooie verzameling muziekinstrumenten die de Mayas gebruikten.

Populaire uitstapjes vanuit Antigua zijn het beklimmen van de actieve vulkaan Pacaya en de zondagsmarkt van Chichicastenango.