San Andrés & Isla Provindencia

Isla San Andres

Op iets meer dan twee uur vliegen van  Bogotá ligt het Colombiaanse eiland San Andrés in de Caribische zee. In 2000 is de archipel met het eiland San Andrés (samen met de eilanden Providencia en Santa Catalina) door UNESCO uitgeroepen tot biosfeerreservaat. Er wordt gezegd dat Columbus het eiland heeft ontdekt tijdens zijn tweede reis, maar dat het werd overgenomen door de Engelsen en Nederlanders. De Engelsen gingen over de kolonisatie en de Nederlanders regelden de handel met de Antillen.

Tegenwoordig staat het eiland vooral bekend om de prachtige stranden die er te vinden zijn. Sommige met roze- roodachtig zand, palmbomen en met helder blauw water.

Het centrum van San Andrés is het minst bijzonder, maar hierbuiten zijn er een paar idyllische plekken zeer de moeite waard om te bezoeken.

 

Het kan veel regenen op het eiland, maar de droogste maanden zijn januari tot mei. September tot december zijn de natste maanden.Het

 

Isla Providencia

Isla Providencia is 20 minuten vliegen vanaf Isla San Andrés en niet bereikbaar vanaf het vasteland van Colombia. Het eiland is mede hierdoor minder toeristisch dan San Andrés en perfect voor mensen die van strand en zee houden en aan watersport doen. Samen met Catalina en San Andrés heeft UNESCO de archipel als biosfeerreservaat uitgeroepen, dit vanwege het belang van het koraalrif. Er zijn 57 soorten koraal te vinden, 12 soorten mangroven, 3 soorten zeeplanten en 4 soorten zeeschildpadden leggen hun eieren op dit eiland. Het is een idyllisch, groen eiland en heerlijk om te ontspannen tijdens uw rondreis door Colombia en te genieten van de prachtige omgeving.

Op het eiland wordt ook veel Engels gesproken vanwege de vele Afrikanen die hier ook wonen en de Creoolse achtergrond van veel inwoners.

Isla Providencia is een klein paradijs en een geweldige bestemming tijdens een reis naar Colombia.