Rondreis Argentinië: Salta & Jujuy

Reis tijdens uw vakantie naar Salta la Linda

Salta, de hoofdstad van de gelijknamige provincie, is een stad waar u zich in de tijd waant van de Conquistadores, de veroveraars. Salta is de stad van generaal Güemes, die hier gedurende de onafhankelijkheidsoorlog een Gaucholeger samenstelde en aan het begin van de vorige eeuw zeven Spaanse aanvallen met succes wist af te slaan. Zijn gedenkteken is een attractie van de stad.

Salta, ook wel ‘ Salta la Linda’ genoemd vanwege haar schoonheid, is één van de weinige steden in Argentinië die de koloniale gebouwen behouden heeft.

De stad Salta heeft een zeer koloniale uitstraling; de stad was in het verleden een belangrijke handelsstad en tussenstop tussen Peru en het achterland van Argentinië.

Bezienswaardigheden in Salta

Een stad met een rijk verleden en een ontspannen en gezellige uitstraling, waardoor het de meest bezochte stad van het noordwesten is. Salta is tevens een vertrekpunt voor mooie en spannende excursies.

De stad Jujuy is mooi om een dagje te verblijven. De stadsbeelden in San Salvador de Jujuy worden door het koloniaal verleden gekenmerkt. Deze stad ligt op een hoogte van 1.260 meter en is de noordelijkste grote stad van Argentinië. Er hangt een mysterieuze sfeer in deze stad. Hier betreedt met een prachtig onaangetast Argentinië: het Argentinië van de indianen.

In de kathedraal van de stad is de gebeeldhouwde preekstoel de moeite van een bezoekje waard. Naast de kathedraal ligt het regeringsgebouw in barokke stijl. Op de eerste verdieping ligt de Vlagzaal, waar de schat van Jujuy wordt tentoongesteld: de eerste Argentijnse vlag, ontworpen door generaal Belgrano.

Voor de geschiedenisliefhebbers is er het Museo Histórico Provincial,  waar een verzameling souvenirs en voorwerpen uit de tijd van generaals Lavalle en Belgrano te vinden is. In het Museo Policial zijn vooral uniformen, vaandels en foto’s van de provinciale politie te bewonderen.