Rondreis Bolivia: Santa Cruz

Reis tijdens uw vakantie naar Santa Cruz

Santa Cruz de la Sierra is de hoofdstad van het departement Santa Cruz en ligt in het oostelijke gedeelte van het land. Het is een leuk plaatsje waar de Spaanse koloniale sfeer nog goed merkbaar is.

De stad werd op 26 februari 1561 gesticht door  Ñuflo de Chávez. De originele plek van de stad ligt 220 kilometer ten oosten van de huidige locatie. Na een aantal conflicten met indianen uit de omgeving verhuisde de stad in 1592 naar de oever van de Pirai rivier. Tot de 19e eeuw van Santa Cruz een zeer welvarende stad. Het leverde onder andere katoen, rijst, suiker en fruit aan de Spaanse kolonies.

Bezienswaardigheden en attracties in Santa Cruz

Tegenwoordig is Santa Cruz is een jonge, snel groeiende moderne stad. Doordat er in de stad weinig hoogbouw te vinden is, zult u niet het idee hebben in de grootste stad van Bolivia te zijn. De stad heeft juist een ‘dorps’ karakter.

In het oude centrum van de stad vindt u de belangrijkste bezienswaardigheden zoals het centrale plein, Plaza 24 de Septiembre, de kathedraal uit de 16e eeuw en het oude raadshuis.

's Avonds kunt u heerlijk eten in het uitgaansgebied rond de Avenida Monseñor Rivero, ook wel de Boulevard genoemd. U vindt hier diverse internationale restaurantjes en barretjes met live muziek.