Rondreis Córdoba

Reis naar de één na grootste stad van Argentinië

Córdoba, de op één na grootste stad van Argentinië (1,2 miljoen inwoners), wordt ook wel de ‘grote zuster’ van Buenos Aires genoemd. De stad staat bekend om haar rijke studentenleven, dat gepaard gaat met veel leuke restaurants en een bruisend nachtleven.

Tevens is de stad toonaangevend op gebied van cultuur. Op de Plaza San Martin staat in het midden het standbeeld van de bekende generaal. Ook is de kathedraal aan dit plein een bezienswaardigheid, een imposant bouwwerk in grotendeels barokke stijl met een Romaans aandoende koepel, met unieke plafondschilderingen. Om de hoek bij het plein, gaat u de het voetgangersgebied Déan Funes in, waar u cafeetjes, boetiekjes, boekenwinkels en winkelpassages vindt. De brommertjes, studenten, terrasjes en cafés, doen Córdoba een beetje aan Italië denken. Ook de droge humor van de inwoners van Córdoba dragen bij aan een leuke sfeer in deze stad.

Voor wie de drukte van de stad even wil ontvluchten, zijn er de prachtige ‘sierras’ rondom Córdoba. Daar kunt u heerlijk een paar dagen in de natuur doorbrengen.