Rondreis Costa Rica: San José

Reis tijdens uw vakantie naar San José

De hoofdstad van Costa Rica, San José, ligt op 1170 meter in de Centrale vallei en is omgeven door bergen, vulkanen en andere steden. De stad is gesticht in 1736, echter pas in 1823 volgde San José Cartago op als hoofdstad.

San José tijdens uw rondreis

San José mist helaas historische bezienswaardigheden die andere Latijns Amerikaanse steden kenmerken, mede door de relatief rustige geschiedenis die het land had. San José is dan ook geen stad om lang te verblijven tijdens uw rondreis door Costa Rica, echter u komt er vaak verschillende malen gedurende de reis, doordat het een belangrijk knooppunt is tussen verschillende delen van het land.

Musea San José

Wie in San José verblijft doet er goed aan de musea te bezoeken: die zijn namelijk wél de moeite waard. Het Jademuseum, het Goudmuseum en het Nationaal Museum, met elk een indrukwekkende verzameling van pre-Columbiaanse kunstwerken. Ook het Teatro Nacional, één van de mooiste en oudste gebouwen van Costa Rica is een bezoekje waard.

Winkelen in San José

Wie wil winkelen moet zeker even langs het commercieel centrum ´El Pueblo´, waar ook restaurants, cafés en discotheken aanwezig zijn. Op de markt ´Mercado central´ kunt u souvenirs van houtsnijwerk, muziekinstrumenten, kleding en kruiden kopen.