Rondreis Chili: Punta Arenas

Maak een rondreis naar Punta Arenas

Punta Arenas ligt op 2100 km van Santiago en is de toegangspoort voor wandelaars en bezoekers aan het zuidelijke deel van Patagonië. De stad ligt in een heuvellandschap dat van bos naar kale vlakte overgaat en heeft een koud klimaat met een gemiddelde temperatuur van 6 graden. Punta Arenas is geen stad om dagen te verblijven, maar fungeert als aanvlieghaven en vertrekpunt voor tochten naar het nationale park Torres del Paine.

Daarnaast zijn er talloze excursies te doen in de omgeving. De pinguïnkolonie op 21 km ten noordoosten van Punta Arenas is één van de geliefde excursies.

Reis naar martha en Magdalena

Op de eilandjes Martha en Magdalena bevinden zich de grootste kolonie Magallanespinguïns van Chileens Patagonië. Een andere bekende pinguïnkolonie is de ‘Pinguïnera Otway’, ten noorden van Punta Arenas. Deze is gemakkelijker te bezoeken en wordt vaak bezocht op de route naar Torres del Paine.

Sluit uw rondreis af met een 5 daagse cruise

Spectaculair en een groot genot is de cruise “Crucero Autralis” welke van punta Arenas naar Ushuaia vaart. Men vaart 5 dagen door de “Estrecho de Magallanes” vaart, langs gletsjers en fjorden. Tijdens de tocht worden verschillende excursies georganiseerd met zodiaks, zodat men dichtbij de gletsjers kan komen en optimaal geniet van deze prachtige tocht.