Rondreis Mexico: San Cristóbal de las Casas

Reis naar San Cristóbal de las Casas

San Cristóbal de las Casas ligt in het hart van de culturele en kleurrijke deelstaat Chiapas. De stad is in 1528 gesticht door Diego de Mazariegos onder de naam Villa Real de Chiapa. De Spanjaarden bouwden hier hun kloosters en werden schatrijk door de verkoop van graan.

De inheemse bevolking had zwaar te lijden onder het bewind van de Spanjaarden. Ze moesten hun land afstaan en werden gedwongen om voor de Spanjaarden te werken. Bartolomé de las Casas trok zich het lot van de inheemse bevolking aan en heeft jaren gestreden voor de rechten van de Indiaanse bevolking. Na de onafhankelijkheid van Mexico kreeg de stad zijn huidige naam die is vernoemd naar Bartolomé de las Casas.

Vandaag de dag is San Cristóbal vooral bekend vanwege haar koloniale architectuur, kleurrijke Indianenmarkten en de traditionele Indiaanse bevolking uit het omringende heuvelland.

Attracties en bezienswaardigheden San Cristóbal de las Casas

In de stad staan prachtige kerken waarvan de felgekleurde kathedraal aan het Plaza 31 de Marzo het meest opvalt. Op de pleinen in de stad zorgen schoenenpoetsers, kranten- en frisdrankverkopers voor de nodige levendigheid. In de zijstraten ziet u de karakteristieke felgekleurde gevels die mooie foto’s voor thuis opleveren.

De inheemse markt is altijd een schouwspel op zich. U vindt hier sieradenmakers, kunstschilders en vrouwen die fraaie kleding en hoedjes maken. Veel van deze handelaren komen uit de omliggende dorpen San Juan Chamula en San Lorenzo de Zinacantán.