Rondreis Peru: Trujillo

Ontdek de Chimúcultuur tijdens uw reis door Peru

Hoewel de meeste toeristen voornamelijk zuid Peru bezoeken, is noord Peru minstens zo interessant mede door de archeologische opgravingen die er te vinden zijn.

Trujillo is de derde stad van Peru ( 1 Lima, 2 Arequipa ) en is gesticht in 1534. De stad wordt omringd door archeologische overblijfselen uit de Moche- en Chimúcultuur. Één van de bekendste opgravingen uit de Chimúcultuur zijn de ruïnes van Chan Chan. Verder zijn de tempels van Huaca del Dragón, ook wel Huaca del Arco Iris genoemd, het bewijs van de bijzondere en belangrijke beschaving van Peru die hier duizenden jaar geleden geleefd heeft. In de piramides van Huaca del sol en Huaca de la Luna worden dagelijks nog nieuwe ontdekkingen gedaan!

Trujillo, stad van koloniale paleizen en herenhuizen

De stad zelf staat vol met prachtige koloniale paleizen en herenhuizen. De meest bezochte zijn de kathedraal en het ‘El Carmen klooster’. Dit klooster is één van de mooiste architectonische bouwwerken van de stad. Trujillo is ook dé stad van het Marinera dansen en een belangrijk kweekcentrum voor de Peruaanse El Paso paarden die getraind zijn voor de dressuur.

Verder liggen er op enkele kilometers van Trujillo prachtige stranden. Het pittoreske vissersdorpje Huanchaco ligt slechts op 13km afstand en is een waar surfers paradijs vanwege de hoge golven die tot de grootste ter wereld behoren.