Zoek de Rondreis Chili: Concepción

De bloeiende stad concepción

Concepción is een bloeiende stad waar houtbewerking en visvangst zeer belangrijk zijn. De stad  telt 300.000 inwoners en bezit een grote universiteit, die een mooie en volledige verzameling bevat van de Chileense schilderkunst.

In 1751 werd de stad volledig verwoest door een aardbeving, die werd gevolgd door een tsunami, een vloedgolf. Ook in 1939 en 1960 had de stad te maken met aardbevingen. 

De grote zeemachtbasis Talcahuano

Op enkele minuten rijden van Concepcion ligt Talcahuano, een grote zeemachtbasis en één van de meest geïndustrialiseerde plekken van het land.

Op 230 km. afstand van Concepción ligt Laguna del Laja, een nationaal park met watervallen en ondergrondse rivieren, zoals de ‘Los Ojos del Laja’.  In hetzelfde park ligt ook de Antuco, een vulkaan waar op geskied wordt!

Kom tot rust in Concepción

De reiziger zal in Concepción tot rust komen en van hier uit de omgeving verkennen. Vooral de kleine kustdorpen ten zuiden en ten noorden van Concepción zijn prachtig met uitgestrekte strand en pittoreske Chileense dorpjes die de moeite waard zijn om te bezoeken.