Rondreis Centraal Panama

Vakantie in Panama

In het centrale gedeelte van Panama vinden we allereerst natuurlijk de hoofdstad van Panama: Panama stad. Panama stad ademt een prettige sfeer en biedt een combinatie van historische en moderne aspecten. Met haar skyline doet de stad een beetje denken aan Manhattan. De stad is tevens één van de meest veilige steden in Midden Amerika. Panama stad heeft een bruisend nachtleven met geweldige restaurants en wie excursies gaat doen zit binnen no time in het groene regenwoud van Gamboa of op een tropisch eiland zoals Isla Taboga of de ‘Parel eilanden’.

 

Bezienswaardigheden in Panama

Ten noorden van Panama stad ligt het pittoreske havenplaatsje Portobelo waar u de ruïnes van vier Spaanse forten kunt bezoeken. U kunt het als dagtrip vanuit Panama stad doen (ongeveer 100 km.) of overnachten op Isla Grande, een eiland met schitterende stranden, fantastische snorkel- en duikplekken.

 

Ten westen van de hoofdstad ligt de provincie Coclé waar bergen en kust het oog strelen. Het bergdorp Valle del Anton ligt zoals de naam al zegt in een vallei en heeft een indianenmarkt, een schitterende groene omgeving en bijzondere petrogliefen. Een verblijf in deze omgeving doet u helemaal tot rust komen.

 

En voor wie liever actief is organiseert LAS een spectaculaire canopytour in het hoogste gedeelte van het regenwoud.

 

In het westen van de regio ligt het grootste eiland van Panama: Isla de Coiba, dat onderdeel is van een beschermd natuurgebied. Je kunt er komen vanaf Santa Catalina en er is ook een mogelijkheid om er te overnachten. Het onderwaterleven voor snorkelen en duiken is er het mooiste van de hele kust van Colombia tot Mexico.