Rondreis Ecuador: Misahuali en Macas

Reis tijdens uw vakantie naar Misahualí en Macas

Misahualí is één van de belangrijkste nederzettingen van waaruit toeristen een lange tocht door de jungle kunnen maken. Vanuit Misahualí zijn er dagexcursies, echter raden we aan om een meerdaagse excursie te doen zodat u optimaal kunt genieten van de flora en fauna in het nog onaangetaste regenwoud.

 

U kunt ook de jungle in vanuit Cuenca naar Macas. Deze stad is tamelijk modern en er bevinden zich meerdere restaurants en hotels. Dagelijks gaan er vluchten vanuit Quito en Guayaquil naar Macas.

Attracties en bezienswaardigheden

Vanuit Macas kunt u een excursie maken naar het nationale park Sangay dat aan de oostelijke voet van de gelijknamige vulkaan (5230 m.) ligt. In het park liggen ook andere vulkanen zoals de Altar (5319 m.) en Tingurahua (5016 m.). Het oostelijke deel van het park bestaat uit nevelwoud en regenwoud en is voor de avontuurlijke reiziger.

In het zuidoostelijke deel van het park  leven de Shuar-indianen die de laatste jaren steeds meer verwesterd zijn. Deze indianenstammen kunnen bezocht worden door middel van een meerdaagse tocht.