Rondreis Mexico: Mérida

Reis naar Mérida

De prachtige witte stad Mérida ligt in het zuidwestelijke deel van de staat Yucatan. Wie Mérida bezoekt valt meteen voor deze charmante en aangename stad vol historie, cultuur en kunst. De stad is gesticht in 1542 door Francisco de Montejo en gebouwd op de resten van de oude Mayastad Thó. De Spanjaarden verwoestten de heiligdommen van het oude Mexico en met witte kalksteen bouwden ze hun eigen huizen.

Attracties Mérida

Vandaag de dag is Mérida een populaire toeristenstad. U wandelt hier door de smalle Spaanse koloniale straatjes langs eeuwenoude huizen in pastelkleuren, geniet van de rust op een rustiek pleintje of maakt een romantische tocht per calesa (paardentaxi) door de straten van de oude stad. Het hart van de stad is Plaza Grande waar een van de oudste kerken van Mexico staat: de kathedraal de San Ildefonso. De hoofdstraat in het centrum is Calle 60.

Door het overzichtelijke stratenplan kunt u zich eenvoudig oriënteren. De straten van oost naar west hebben oneven nummers en de straten van noord naar zuid hebben even nummers.

Mérida is de plek om souvenirs in te kopen omdat het hier veel goedkoper is dan in de rest van Mexico. Denk bijvoorbeeld aan een hangmat, Panama hoed of een kleurig tafelkleed!