Rondreis Chili: Merengebied

Het merengebied in Chili

Het prachtig groene Merengebied is een aaneenschakeling van eeuwenoude bossen, vulkanen, meren, thermale baden en rivieren, die een groot aantal mogelijkheden bieden tijdens uw rondreis door Chili. Men kan er wandelen, trekken bergbeklimmen, zonnen en zwemmen, paardrijden, (wind) surfen, kajakken, raften, skiën, etc.

Opvallend in het Merengebied is ook de aanwezigheid van de Duitse immigranten, die hier sinds eind 19e eeuw leven. De groene weiden met koeien en de huizen in Duitse stijl doen af en toe erg Europees aan.

 

Rondreis merendistrict

Het Merendistrict begint in Temuco, de Araucania, waar het Nationale Park Conguillio bezocht kan worden. Vanaf het Villarica meer en Pucón kunt u richting Lican Ray, naast het Calafquén meer, richting Panguipulli. Meer naar het zuiden, ten oosten van Osorno kunt u via het Nationale Park Puyehue oversteken naar Argentinië. Op deze route liggen Puerto Varas en Ensenada, stops op weg naar ‘Lago Todos Los Santos' (Allerheiligenmeer)

U kunt de boot nemen van Petrohué naar Peulla. Vanuit Peulla kunt u per boot en bus naar Bariloche in Argentinië. Het Merendistrict eindigt in Puerto Montt, de hoofdstad van deze regio. Puerto Montt is de poort naar het eiland Chiloé en de regio's Aisén en Magelhaes