Caribische Kust

Aan de Pacifische kust van Colombia komen de jungle en de zee samen. Het is een wild ongerept gebied met stranden die – in tegenstelling tot die van de Caribische kust – uit fijn grijs zand bestaan.

Wie tijdens de reis door Colombia walvissen wil spotten moet in deze regio zijn. Tussen juli en oktober komen walvissen vanuit Antarctica om hun jongen te voeden. De walvissen zijn te spotten langs de hele Pacifische kust van Colombia. 

Naast walvissen komt u hier zeeschildpadden en verschillende vogelsoorten tegen.

Vanwege de vele vissoorten die hier zwemmen is diepzee duiken hier een attractie voor de Colombia reiziger. Een aanrader voor de echte duikliefhebber is het nationale park Isla Gorgona, een eiland in de Pacifische oceaan. De onderwaterwereld is hier schitterend!

Wie liever gaat vissen kan het beste naar Bahía Solano en het vissersdorpje El Valle. 

 

Naast fauna biedt de regio een enorme schoonheid aan natuur: heldere rivieren, watervallen, dichte jungle en prachtige stranden. 

In het nationale park Bahia Malaga kunt u mooie boottochtjes maken door de mangroven. Ook in de baai van Malaga kunt u genieten van prachtige natuur. 

Breng tijdens uw reis aan de Pacifische kust zeker een bezoek aan vissersdorpje Nuqui en de schitterende stranden van Guachalito. Beiden zijn ideaal voor surfliefhebbers, duikers en natuurliefhebbers.