Reis langs stranden aan de zuidkust Pacific

Rondreis stranden zuidkust Pacific

Sámara

Samen met Playa Tamarindo in het noordwesten is Sámara de populairste badplaats op het schiereiland Nicoya. Sámara is echter niet alleen bij toeristen erg in trek maar ook de Tico's komen er graag. Sámara is een aangenaam plaatsje dat bestaat uit een klein centrum met restaurants, een paar bars en kleinschalige hotels die op loopafstand van het strand liggen.

Wie even genoeg heeft van het strand, kan een excursie boeken naar het nationale park Barra Honda, Palo Verde of Rincón de la Vieja.

Montezuma

Playa Montezuma staat bekend als een alternatieve en levendige plaats. Er is een bruisend nachtleven, prachtige natuur, watervallen en overal zijn knusse restaurantjes en bars te vinden. Montezuma is een bestemming waar veel backpackers en studenten naar toe komen, waardoor er een jonge en ongedwongen sfeer hangt. Het is de moeite waard om naar de watervallen in het zuidoosten van Montezuma te wandelen en een bezoek te brengen aan het natuurreservaat Cabo Blanco.

Montezuma is te bereiken over land vanaf Nicoya, maar u kunt ook met de ferry komen vanaf Tambor; Het is een leuke boottocht die langs allerlei eilandjes in de Golf van Nicoya vaart. Wie van natuur, feesten en alternatieve cultuur houdt, doet er goed aan om in Montezuma te verblijven.

Tambor

Tambor is een klein vissersdorpje gelegen aan de schitterende Bahia Ballena. Het ontwikkelt zich langzaam tot een kleine badplaats, maar is nog steeds een goede bestemming voor een rustige strandvakantie in een landelijke sfeer. Tambor heeft lange donkere zandstranden met palmbomen en vissersbootjes. Het is een idyllisch plaatje.

De zee is er in tegenstelling tot een aantal andere badplaatsen erg rustig, waardoor u er prima kunt zwemmen. Restaurants en hotels in verschillende prijsklassen zijn te vinden aan het strand en aan de weg.