Rondreis Argentinië: Península Valdés

Reis naar Peninsula Valdés tijdens uw vakantie

Op Peninsula Valdés vindt u vooral een unieke dierenwereld. Op dit schiereiland leven tussen oktober en maart grote aantallen zeehonden, zeeleeuwen en zee-olifanten. Het eiland heeft kilometerslange ongerepte natuur en stilte.

Andere bijzondere dieren zijn de walvissen. Ze zijn van juni tot half december te bewonderen in de baai Golfo Nuevo bij Puerto Pirámide en brengen hier hun jongen groot.

In de zomer komen langs de oostkust van Valdés de pinguïns en in maart zijn er ook de orka’s te zien. Van de lente tot en met de zomer is de kust van Valdés één grote verzamelplaats van zowel grote als kleine zoogdieren en vogels. Landinwaarts is het schiereiland vol met rhea’s, guanaco’s, armadillo’s en zorro’s (soort lama’s, hazen en vossen).

Qua landschap is Valdés minder interessant: er waait elke dag een strakke wind, de grond is droog en dor. De stranden zijn vergelijkbaar met die van Nederland.

Start uw rondreis naar Peninsula Valdés in Puerto Madryn

Puerto Madryn is een goed startpunt voor excursies naar Peninsula Valdés. ’s Zomers is het een gezellige badplaats met temperaturen van 25 tot 30 graden Celsius. Puerto Madryn is de tweede badplaats van Argentinië. Na het zonnebaden is het leuk vertoeven op 28 de Julio en plaza San Martin, waar vooral jongeren bijeenkomen in de bars of op straat. Verder heb je hier veel souvenirswinkeltjes, cafés en boetiekjes.

Faunakalender


 Vogels hele jaar overal
 Pinguins oktober-maart Punta Tombo
 Walvissen juni- half december Vanuit Puerto Piramide
 Zeeleeuwen hele jaar Punta Delgada (vanaf de vuurtoren)
 Zee-olifanten hele jaar (‘s zomers het best) Caleta Váldes Sur, Punta Norte
 Orka’s maart en april Punta Norte