Rondreis Brazilië: Rio de Janeiro en omgeving

Rio de Janeiro en omgeving als hoogtepunt in uw rondreis Brazilië

Het Zuidoosten beslaat slechts 10% van het hele land, maar in de staten Minas Gerais, Espírito Santo, Rio de Janeiro en Sao Paulo woont maar liefst 40% van de Brazilianen. Dit is het hart van Brazilië. In Rio is al het groen een groot contrast met de vele hoge gebouwen. De stad heeft een zeer levendig nachtleven en de jaarlijkse carnavalsfestiviteiten zijn wereldberoemd. De staat Rio heeft ook prachtige stranden met talloze tropische eilandjes voor de kust.

 

Reis langs historische dorpjes tussen Rio de Janeiro en Belohorizonte

In de staat Minas Gerais komt u langs prachtige historische dorpjes zoals Ouro Preto, Mariana, São João Del Rey, Tiradentes, Sabará, Diamantina en Congonhas do Campo. Een rondrit door dit oude mijnengebied is zeer de moeite waard.

Espírito Santo is vooral bekend om de heerlijke traditionele keuken, waarvan "moqueca capixaba" een heerlijk lokaal gerecht is. Brengt u ook een bezoek aan de historische steden Vila Velha and Anchieta en de zandstranden van Guarapari.

 

 

Sao Paulo als startpunt van uw reis door Brazilië

Sao Paulo, de economische hoofdstad van Brazilië, is de grootste metropool van Zuid-Amerika en zeker ook één van de modernste. De inwoners van Sao Paulo (Paulistas) zijn een mix  van buitenlanders (Europees, Japans en Arabisch) die begin 19e eeuw naar deze stad migreerden. Nog altijd zijn de buitenlandse invloeden te merken aan de gevarieerde keuken. Sao Paulo heeft uitstekende restaurants, bars, discotheken, theaters, musea en parken. Het is de ideale stad om Brazilië te ontdekken zonder je echt toerist te voelen.