Rondreis Guatemala: Tikal

Reis tijdens uw vakantie naar Tikal

Een van de hoogtepunten tijdens een rondreis Guatemala is een bezoek aan de mysterieuze tempels van Tikal.  Deze oude Maya stad ligt in het noorden van Guatemala op een lage heuvel, en was ten tijde van de klassieke periode één van de grootste steden van het Maya rijk. De stad kende haar bloeiperiode tussen 400 v. Chr. en 1000  n. Chr. Geschat wordt dat er in deze periode meer dan 50.000 mensen woonden. Hierdoor was Tikal één van de machtigste steden tijdens de periode dat de Maya beschaving er woonde.

Bezienswaardigheden en attracties Tikal

De stad is in 1848 ontdekt door een team Guatemalteekse ontdekkingsreizigers. Archeologen zijn echter pas in de jaren 50 van de 20e eeuw begonnen met het opgraven van tempels. In 1979 werd Tikal door de UNESCO tot werelderfgoed verklaard.

De ruïnes liggen in een gebied met een oppervlakte van 576 km2. Het gebied telt meer dan 400 bouwwerken. De steile tempels met een hoogte van ruim 55 m. steken ver boven de groene toppen van de jungle uit. Vanaf tempel V heeft u een adembenemend uitzicht over het omliggende regenwoud en de andere tempels die boven het groene bladerdak uitsteken.

Tijdens de wandeling langs de eeuwenoude gebouwen hoort u brulapen brullen, vliegen toekans en gekleurde papegaaien boven uw hoofd en komen nieuwsgierige neusbeertjes kijken of u wat lekkers te knabbelen bij u heeft.