Rondreis Costa Rica: Nationaal Park Corcovado

Reis tijdens uw vakantie naar het nationale park Corcovado

Het nationale park Corcovado is het meest ongerepte natuurgebied van Costa Rica, dat te danken is aan de lastige bereikbaarheid vanaf San José. Het gebied bestaat uit voornamelijk regenwoud, moerasgebied en mangroven en is een één van de beste plekken om dieren in het wild te observeren. Doodskop- en brulapen, stekelvarkens, kikkers, krokodillen en jaguars leven hier.

Bezienswaardighedenin Corcovado

De boom- en plantensoorten groeien in etages naast en boven elkaar en vormen als het ware een dak voor het woud. Slingerplanten, bromelia's, orchideeën en talloze andere plantensoorten groeien door elkaar en maakt dat het tropische woud tot de verbeelding spreekt van de bezoeker.
In het park kunnen verschillende wandelingen gemaakt worden. Vanaf Carate kunt u dagtochten maken naar bijvoorbeeld het 3 km verderop gelegen nationale park La Leona. Ook kunt u vertrekken vanaf Los Patos en naar Carate wandelen.

U kunt in een rangerstation in het park verblijven. Vanuit het station zijn verschillende trails uitgezet.

Corcovado is te bereiken via Puerto Jiménez (per huurauto of transfer), of per vliegtuig Vanuit Puerto Jiménez kunt u via een bus, taxi of transfer naar Carate.