Rondreis Costa Rica: Alajuela en omgeving

Reis tijdens uw vakantie naar Alajuela

Alajuela ligt 20 km ten oosten van San José en is na de hoofdstad de grootste stad van het land. Het is geen stad met bezienswaardigheden maar er heerst een aangename sfeer. Vanuit Alajuela kunt u veel excursies doen in de Centrale Vallei zoals bijvoorbeeld een bezoek aan de vlindertuin van La Guácima. Deze vlindertuin van het gelijknamige dorpje was de eerste kwekerij in Costa Rica en is nog steeds de bekendste.

Vogelpark Zoológico de Aves

Ook het vogelpark Zoológico de Aves is een bezoek waard. In het park worden vogels gekweekt die in Costa Rica bijna zijn uitgestorven. Kleine kans dus dat u deze vogels zomaar tegenkomt elders op uw rondreis door Costa Rica.

Sarchí

Een bezienswaardigheid op reis ten westen van Alajuela is ook het bergplaatsje Sarchí, bekend om de beschilderde ossenwagens. De wagens zijn echte al verdwenen maar in verschillende werkplaatsen worden schilderdemonstraties gegeven op borden, schalen en dienbladen. Sarchí is te bereizen via een mooie reisroute langs bergdorpjes en koffie- en suikerrietplantages.