Rondreis Mexico: Oaxaca

Reis naar Oaxaca tijdens uw vakantie

Oaxaca is de hoofdstad van de gelijknamige deelstaat en is een van de belangrijkste steden in Zuid-Mexico. Niet alleen omdat deze stad een rijk historisch verleden kent, maar ook omdat er in dit deel van Mexico een grote verscheidenheid aan culturen leeft. Rond de schitterende koloniale stad wonen vooral afstammelingen van de Mixteken en Zapoteken die honderden jaren geleden de indrukwekkende tempels Monte Albán, Mitla en Yagul gebouwd hebben.

Oaxaca is de afgelopen anderhalve eeuw een aantal keer getroffen door zware aardbevingen. De aardbeving van 1854 was zo krachtig dat een groot deel van het historische centrum werd weggevaagd. Na alle tegenslagen is de stad uiteindelijk uitgegroeid tot de belangrijkste stad van het zuiden.

Attracties Oaxaca

Een wandeling door de stad begint altijd op de Zócalo, het centrale plein van Oaxaca. Rond dit plein staan prachtige koloniale gebouwen en onder de bogengalerijen bevinden zich talloze restaurantjes en cafés. Ook bevinden zich hier de kathedraal en het gouvernementsgebouw. Het voornaamste monument is het Santa Domingo de Guzmán klooster. Het klooster is gebouwd in de zestiende eeuw en doet nu dienst als museum.

Overal waar u komt zult u Indiaanse vrouwen in hun bont gekleurde ‘huipiles’ (klederdracht) tegen komen. De fraaie borduursels vol symbolische figuren zullen u versteld doen staan. Iedere stam heeft zijn eigen ontwerpen en kleuren en de jurken veranderen ook naar gelang de leeftijd van de vrouw.

Oaxaca staat ook bekend om zijn kunst en kitschwinkeltjes. Vooral in het gebied ten noorden van de Zócalo zijn veel van deze winkeltjes te vinden.