Rondreis Argentinië: Interessante plaatsen

Rondreis interessante plaatsen Argentinië

La Rioja

La Rioja is beroemd geworden na de presidentsverkiezingen van 1989, waarbij de overwinning van Carlos Menem, toenmalig provinciegouverneur, een feit was.

De hoofdstad van deze provincie heeft niet veel bezienswaardigheden, met uitzondering van enkele mooie koloniale monumenten, die de aardbeving van 1894 hebben overleefd.

La Rioja is wel een uitstekende uitvalsbasis voor activiteiten en excursies in de omgeving. Zo kan men bijvoorbeeld naar het nationale park ‘Talampaya’, wat vergeleken wordt met de parken in Arizona, door de rotsachtige canyons.

Het is de moeite waard om te voet de highlights van de stad te bezoeken: Plaza 25 de Mayo, waar de stad gesticht werd, een gezellig plein met palmbomen, sinaasappelbomen en ‘palos borrachos’ (dronken boomstammen, inde vorm van een Perrierfles).

San Miguel de Tucuman

Tucumán met de hoofdstad San Miguel de Tucumán wordt ‘de tuin van de republiek’ genoemd door zijn weelderige vegetatie. Reusachtige suikerriet- en sinaasappelplantages kenmerken het landschap. Vanuit San Miguel de Tucumán kunt u een avontuurlijke tocht door het oerwoud maken naar het op 2.000 meter hoogte gelegen Tafi del Valle. Het dal doet een beetje denken aan de Alpendalen met zijn weiden, kudden vee en bergdorpen.

Tafi del Valle (bij Tucumán)

De weg naar Tafi del Valle is één van de mooiste routes van de provincie (u komt langs ruines van een klooster, bosgebied, beekjes, watervallen, etc.), maar ook het plaatsje is erg de moeite waard. Het is een gezellig dorpje, dat in een vallei ligt, omringd door een bergketen van 4000 meter hoog. Het is er ‘s zomers erg druk. Niet alleen de omgeving is mooi, maar brengt u ook een bezoek aan el Parque de los Menhires, waar u een verzameling van menhirstenen en een groot meer aantreft. Tafi del Valle is beroemd om zijn kazen en in februari wordt hier la Fiesta del Queso gevierd.

Santiago del Estero

Santiago del Estero is de oudste plaats van Argentinië, opgericht in 1553 door Francisco de Aguirre. Het is een aangename plek om een stop te maken wanneer u onderweg bent, met leuke cafés en gezellige pleinen, echter in de zomers is het er erg warm.