Rondreis Brazilië: Amazonegebied

Amazone: een avontuurlijke belevenis tijdens uw rondreis

Als we het hebben over natuur en jungle dan is het Amazonegebied in Brazilië de ‘place to be’. Het Noorden van Brazilië is de meest uitgestrekte en minst bevolkte regio van het land.
 
Het Amazonegebied is het grootste biologische reservaat ter wereld en bestaat uit wouden waar duizenden soorten vogels leven. Zoet- en zoutwatervissen, reptielen en allerlei zoogdieren wonen in dit prachtige woud.

De meeste tours worden georganiseerd vanuit Manaus en Belem. Manaus is een grote stad midden in het Amazonegebied en heeft een prachtig theater in renaissance stijl.

In het Amazonegebied wonen nog tientallen indianenstammen die proberen hun gebied af te bakenen van de westerse wereld. Ze worden beschermd door de Braziliaanse regering en zijn niet zomaar te bezoeken. Het uiterlijk van de ‘caboclo’s’ ligt echter nog dichtbij de indiaanse stammen. De caboclo-dorpen liggen op de oevers van de Igarapés en kunnen wel bezocht worden. De lodges waar men in de jungle verblijft zijn erg comfortabel en veilig en dienen als uitvalsbasis voor prachtige excursies.

Wanneer kunt u het beste reizen naar de Amazone?

Regenseizoen:  januari - juni
Beste reisperiode: September – januari (droogste periode)