Rondreis Argentinië: Patagonië

Maak een rondreis door het ongerepte natuur van Patagonië      

Tussen de zuidelijke rand van de provincie Buenos Aires en het zuidelijkste puntje van het Zuid-Amerikaanse continent ligt het uitgestrekte Patagonië. Patagonië bestaat voornamelijk uit ongerepte natuur en geografisch kunnen we het indelen in de volgende regio’s: Peninsula Valdés, Lago Argentino en Vuurland. Tot Patagonië behoren de provincies: La Pampa, Neuquén, Rio Negro, Chubut, Santa Cruz en het nationaal territorium Vuurland: de Zuidatlantische eilanden en Antarctica. Patagonië omvat een gebied dat bijna 15 maal zo groot is als Nederland.

Bezienswaardigheden tijdens uw rondreis Argentinië

Patagonië is bergachtig met veel meren, bossen en gletsjers, wat het gebied tot één van de meest spectaculaire landschappen in Argentinië maakt.
Verschillende Nationale Parken die bezocht kunnen worden, zijn beschermde natuurgebieden. Enkele parken die zeer de moeite waard zijn om te bezoeken zijn Lanín, Los Arrayanes, Los Alerces, Puelo Lake, Perito Moreno, Los Glaciares en Tierra del Fuego. De grootste attractie is de Perito Moreno gletsjer, die zich in het Nationaal Park ‘Los Glaciares’ bevindt, naast talloze andere gletsjers. Toeristen over heel de wereld reizen af naar dit prachtige verschijnsel in Argentinië.

Aan de Atlantische kust vindt u eindeloze vlaktes (pampa), valleien en lage bergen. Hier is de grootste attractie het schiereiland Penísula Valdés, dat een rijkdom aan fauna biedt: zeeleeuwen, zeeolifanten, pinguïns, walvissen en orka’s.
Patagonië is onbeschrijfelijk mooi en een múst voor iedere natuurliefhebber en avonturier!

Beste seizoen : september - mei