Amazone van Colombia

Amazone van Colombia

 

De Amazone is een bijzondere plek en een bezoek aan de Amazone in Colombia is een onvergetelijke ervaring. Op twee uur vliegen vanaf Bogotá ligt Leticia, de opstapplaats naar de Amazone van Colombia. Leticia ligt bij de grens van Colombia, Brazilië en Peru en vanaf dit punt vaart u in drie uur naar uw verblijf in de jungle.

De Amazonerivier is de op één na langste rivier in de wereld en honderden kleinere rivieren monden hier uit. De omgeving is adembenemend mooi.

Naast de schitterende natuur kunt u ook veel dieren bewonderen; In de amazone is de kans groot dat u roze dolfijnen ziet, maar ook kaaimannen, verschillende soorten schildpadden, zeekoeien en eekhoorns kan men tegenkomen.

Als u even wilt ontsnappen aan de drukte in een compleet andere en nauwelijks bewoonde wereld, dan is de Amazone een prachtige gelegenheid hiervoor.

 

Beste reistijd Amazone Colombia:

Het natste seizoen (februari tot juni) is een geweldige periode om veel vogels zoals toekans en ara’s te zien, piranha te vissen en de vele fauna te bewonderen. Het drogere seizoen (augustus tot november) is de beste periode als u schildpadden hun eieren wilt zien leggen aan de zijkanten van de rivier, wanneer het water gezakt is.