Reizen en boten naar Antarctica

Antarctica

Plancius: Falklands, Sth. Georgia & Antarctica

U begint aan een bijzondere reis naar het koudste continent. U vaart eerst naar de Falkland eilanden en brengt vervolgens een bezoek aan South Georgia per cruise. U keert aan het eind van de reis terug naar Ushuaia, de zuidelijkste stad van Argentinië.

Dag 1

o       Aan boord in Ushuaia

 

Dag 2

 • Op zee, Atlantische Oceaan

Dag 3

 • Falkland eilanden

 

Dag 4

 • Falkland eilanden

Dag 5 & 6

 • Op zee

Dag 7 – 10

 • South Georgia

Dag 11

 • Op zee

Dag 12

 • South Orkney eiland

Dag 13

o       Op zee

 

Dag 14 t/m 17

o       Antarctica

 

Dag 18 & 19

o       Drake Passage

 

Dag 20

o       Uitschepen Ushuaia

Dag 1 – Ushuaia

’s Middags kunt u inchecken en aan boord gaan van het schip in Ushuaia, ‘de meest zuidelijke stad op aarde’ en gelegen in de schaduw van de Andes en aan het Beagle Kanaal. Gedurende de avond vertrekt de boot en vaart u door het Beaglekanaal richting zee.

 

Dag 2 – Op zee, Atlantische Oceaan

Varend op de zuidelijke Atlantische Oceaan wordt het schip gevolgd door vele soorten albatrossen en stormvogels. Het schip bereikt het punt waar warme subtropische en koude polaire wateren samenkomen. Aangekomen in Antarctische wateren hebben we te maken met een temperatuurverschil van wel 10 graden.

In dit gebied komt u zeevogels, albatrossen en de Skua, grote bruine vogels, tegen.

 

Dag 3 – Falkland eilanden

U vaart verder naar de Falkland eilanden – waar u de hele dag doorbrengt op de fascinerende westkant van de archipel. U maakt o.a. een wandeling langs de kust van Karkas Island waar Magelhaen en Gentoo-pinguïns te spotten zijn, evenals watervogels, nachtreigers en zangvogels. Op Saunders kunt u nog eens vier soorten van pinguïns (Gentoo, King, Magellanic en Rockhopper), wenkbrauwalbatrossen en King Aalscholvers observeren.

Dag 4 – Falkland eilanden

Vandaag brengt u een bezoek aan Stanley, de hoofdstad van de Falkland eilanden. U krijgt een rondleiding en leert over de geschiedenis van Stanley. U ben vrij om rond te wandelen en  een bezoek aan de plaatselijke kerk en museum te brengen (entreegelden niet inbegrepen).

Dag 5 & 6 – Op zee

Op weg naar South Georgia steken we de Antarctische convergentie over. De temperatuur zal dalen met maar liefst 10 graden Celsius in de tijdspanne van slechts enkele uren. In dit gebied zien we veel zuidelijke zeevogels in de buurt van het schip, verschillende soorten albatrossen, stormvogels, pijlstormvogels en Jagers.

 

Dag 7 tot 10 – South Georgia

Aankomst in South Georgia. Als de weersomstandigheden het toelaten bezoekt u de baai van Elsehul met zijn strand waar op actieve wijze zeehonden voor het bont gefokt worden. Daarna zetten we koers naar Right Whale Bay, Salisbury Plain, Godthul, St. Andrews Bay, Gold Harbour, Cooper Bay en Drygalski Fjord waar u een goede kans maakt om een breed spectrum aan landschappen en wildleven te zien.

Op Fortuna Bay kunnen we proberen in de voetsporen van de grote Britse ontdekkingsreiziger Ernest Shackleton te treden en de oversteek te maken naar Stomness Bay. In Grytviken een verlaten walvisvaartdorpje, waar koningpinguïns nu over straat lopen en zeehonden de gebouwen lijken te hebben overgenomen. In Grytviken bieden we ook een bezoek aan het Historisch Walvismuseum aan en het graf van Shackleton welke in de buurt ligt. Een van de hoogtepunten is het bezoek aan Prion Island waar u getuige kunt zijn van de paarpogingen van de grote albatros en genieten van zijn vertoningen.

 

Dag 11 – Op zee

Op zee, waar het schip weer gevolgd wordt door een verscheidenheid aan zeevogels. Op enig moment kunnen we ijs tegenkomen. De ijskant is de plaats waar u enkele hoog Antarctische diersoorten tegen kunt komen zoals de MacCormick jager, de sneeuwstormvogel en de enorme keizerspinguïn. 

 

Dag 12 – South Orkney Islands

Vandaag is het de bedoeling dat we het Orcadas station bezoeken, een Argentijnse basis die in de South Orkney Islands ligt. Het vriendelijke personeel van de basis laat ons hun plek zien en u kunt genieten van het schitterende uitzicht op de ons omringende ijsvlakte.

 

Dag 13 – Op zee

 

Dag 14 t/m 17 – Antarctica

We zeilen door de met ijsschotsen bezaaide Antarctica Sound naar de Weddelzee. Enorme tafelijsbergen laten ons weten dat we op de oostkant van het Antarctisch schiereiland zijn aangekomen. Misschien kan er een bezoek gebracht worden aan Paulet Islands waar we miljoenen paartjes Adeliépinguïns en de resten van de Nordenskiöld tegenkomen. Op Brown Bluff kunnen we voet aan de grond van het continent zetten.

 

Op Deception Island proberen we op Baily Head, het thuis van een kolonie kinbandpinguïns, aan land te gaan. Deception Island zelf is een neerwaartse krater, die uitmondt in zee en daarmee voor het schip een natuurlijke haven maakt. Hier vinden we hete geisers, een verlaten walvisstation, duizenden Kaapse stormvogels en vele Kelpmeeuwen, Zuidpooljagers en Noordse sternen. Wilson’s stormvogels en Zwartbuikstormvogels maken in Whalers Bay hun nesten in de ruïnes van het walvisstation. Ervaren wandelaars kunnen van Baily Head over de rand van de krater naar Whalers Bay lopen terwijl ons schip zich een weg baant door de krater en het spectaculaire Neptune’s Bellow naar de ring van Deception Island.

In de middag gaan we aan land op Half Moon Island, waar we zeeolifanten, Weddellzeehonden en pelsrobben kunnen gadeslaan evenals de kinbandpinguïn, blauwoogaalscholvers, stormvogels, kelpmeeuwen, Antarctische sneeuwkippen, Noordse sternen en bruine Zuidpooljagers.

 

Dagelijks maakt u excursies per zodiak boot waarbij u aan land gaat, wel is het programma altijd afhankelijk van de weersomstandigheden. Er zijn zelfs mogelijkheden om tijdens deze cruise een tocht op sneeuwschoenen te maken.
 

Dag 18 & 19 – Drake Passage

Opnieuw de Drake Passage door, onderweg worden we alweer gevolgd door een brede selectie zeevogels. Aan boord worden lezingen gegeven waar u tijdens deze dagen nog veel van kunt opsteken. 

 

Dag 20 – Ushuaia

Aankomst in Ushuaia in de ochtend waar u van boord gaat en u op eigen gelegenheid verder reist.

 

LAS zorgt graag voor een verlengingsprogramma in Chili/Argentinië

 

Antarctica reisschema ter indicatie. Programma´s kunnen ten alle tijden aangepast worden wegens weersomstandigheden, ijs, beschikbaarheid van landingsplaatsen om van boord te gaan en de kans om dieren te zien. Het uiteindelijke programma zult u aan boord van het schip krijgen van de expeditieleider.

 • Vanaf € 11.199,- per persoon 
 • Gebaseerd op 2 personen
 • Geldig in  2022 / 2023
 • Comfortabel schip

Inbegrepen:

o       Overnachtingen aan boord van het Plancius schip op basis van tweepersoonshut

o       Alle maaltijden aan boord; ontbijt, lunch en diner

o       Zodiak excursies onder begeleiding van gidsen

o       Lezingen aan boord

o       Havengelden

o       Engelssprekend personeel aan boord

 

Niet inbegrepen:

o       Vluchten van- en naar Ushuaia

o       Transfers van het vliegveld naar het schip en v.v.

o       Optionele excursies(vraag ons naar de mogelijkheden)

o       Persoonlijke uitgaven

o       Fooien

o       Overige maaltijden en drankjes

Plancius: Falklands, Sth. Georgia & Antarctica


Plancius: Falklands, Sth. Georgia & Antarctica

U begint aan een bijzondere reis naar het koudste continent. U vaart eerst naar de Falkland eilanden en brengt vervolgens een bezoek aan South Georgia per cruise. U keert aan het eind van de reis terug naar Ushuaia, de zuidelijkste stad van Argentinië.