LAS Rondreizen Colombia

Colombia

Tijdens deze reis beleeft u de hoogtepunten van het veelzijdige Colombia in combinatie met het bruisende Panama City en de schitterende San Blas eilanden in Panama. De reis start in de  hoofdstad  van Colombia: Bogotá. U bezoekt vervolgens o.a. Villa de Leyva, de beroemde koffie-driehoek,  de stad van de eeuwige lente Medellín, het prachtige Tayrona Nationale Park en als laatste verblijft u in het Caribische Cartagena.
U reist vervolgens verder naar Panama Stad: de hoofdstad van Panama, ademt een prettige sfeer en biedt een combinatie van historische en moderne aspecten. Panama City is opgesplitst in een koloniaal en een modern stadsdeel. Koloniaal Panama city biedt vele in Spaanse stijl gebouwde kloosters en straten. Met haar skyline doet de stad een beetje denken aan Manhattan.
De reis eindigt met een ontspannen verblijf op de paradijselijke eilanden in de San Blas Archipel.

Deze reis laat u kennis maken met de cultuur, natuur & stranden van deze twee topbestemmingen!

Dag 1

 • Aankomst Bogotá
 • Overnachting Bogotá

Dag 2

 • Stadstour per fiets Bogotá
 • Overnachting Bogotá

Dag 3

 • Zipaquira, Villa de Leyva
 • Overnachting Villa de Leyva

Dag 4

 • Transfer naar Bogotá
 • Overnachting Bogotá

Dag 5

 • Vlucht Bogotá – Armenia
 • Overnachting Hacienda in Calarca

Dag 6

 • Bezoek Cocora Valley + koffietour
 • Overnachting Salento

Dag 7

 • Transfer naar Medellín
 • Overnachting Medellín

Dag 8

 • Vrije dag Medellín
 • Overnachting Medellín

Dag 9

 • Bezoek Guatape & Piedra Peñol
 • Overnachting Medellín

Dag 10

 • Vlucht Medellín – Santa Marta
 • Transfer naar Palomino
 • Overnachting Palomino

Dag 11

 • Vrije dag voor bezoek aan Tayrona National Park
 • Overnachting Palomino

Dag 12

 • Transfer naar Cartagena
 • Overnachting Cartagena

Dag 13

 • Vrije dag Cartagena
 • Overnachting Cartagena

Dag 14

 • Vrije dag Cartagena
 • Overnachting Cartagena

Dag 15

 • Vlucht Cartagena – Panama Stad
 • Overnachting Panama Stad

Dag 16

 • Bezoek Panama Kanaal + historisch Panama Stad
 • Overnachting Panama Stad

Dag 17

 • Vlucht Panama Stad – San Blas
 • Overnachting San Blas

Dag 18

 • Vrije dag San Blas
 • Overnachting San Blas

Dag 19

 • Vlucht San Blas – Panama Stad
 • Overnachting Panama Stad

Dag 20

o        Vlucht terug naar huis

Dag 1 - Aankomst in Bogotá

U wordt vandaag opgehaald van de luchthaven Bogotá door uw Engelstalige gids die u welkom zal heten en uitleg geeft over het verloop van de reis.
Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 2 – Stadstour per fiets Bogotá

Excursie stadstour per fiets: In de ochtend gaat u onder begeleiding van een gids op leuke stadstour per fets door de hoofdstad van Colombia. U bezoekt o.a. het historische centrum van Bogotá "La Candelaria" met zijn prachtige kerken, het overheid paleis en het plein "Plaza Bolivar."

U kunt op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan het beroemde goudmuseum "Museo del Oro" (gesloten op maandag), het smaragdmuseum (gesloten op zondag) of het museum van Botero, waar u kunt zich vergapen aan de vele grote kunstwerken van de beroemde Colombiaanse kunstenaar.
Overnachting op basis van logies/ontbijt


Dag 3 - Bezoek aan de zout kathedraal in Zipaquira, Villa de Leyva

Bezoek Zipaquira & Villa de Leyva: Na het ontbijt vertrekt de richting van Villa de Leyva. Onderweg zal een stop gemaakt worden in Zipaquira, het voormalige centrum van zout productie van de Musica Indiaan. De belangrijkste attractie is de zoute kathedraal van Zipaquira. Het bestaat volledig uit zout is gelegen in een zoutmijn. De zout kathedraal behoort tot de grootste religieuze gebouwen in de wereld. De kathedraal werd geopend ter ere van de patroonheilige van de mijnwerkers.

U komt aan in de prachtige koloniale stad Villa de Leyva. Onder begeleiding van een Engelstalige gids ontdekt u kerken, Spaanse koloniale gebouwen en een aantal bezienswaardigheden in de omgeving van Villa de Leyva.
Het pittoreske plaatsje geeft de indruk van een andere wereld. De grote ramen, Moorse balkons en witte gevels betoveren u en maken Villa de Leyva een heel bijzondere stad.

Verder bezoekt u het Santo Ecce Homo klooster. U kunt ook een bezoek aan het museum El Fosil brengen met zijn fascinerende verzameling van fossielen.

Optioneel: U kunt eventueel nog naar Guatavita Lagoon gaan, een kratermeer op 3.000 meter hoog. U loopt omhoog over een steil pad tot aan de kraterrand. Vanaf hier ziet u de prachtige lagune. Uw gids vertelt u de geschiedenis van deze magische plek.

Deze dag eindigt in Villa de Leyva, een mooi koloniaal dorpje in Colombia.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 4 – Terug naar Bogotá
In de ochtend heeft u nog wat vrije tijd in Villa de Leyva. Vervolgens reist u per transfer terug naar Bogotá. Rest van de dag is vrij te besteden in Bogotá.
Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 5 – Vlucht naar Armenia, verblijf koffieregio

U wordt in de ochtend opgehaald en naar de luchthaven van Bogotá gebracht voor de vlucht naar uw volgende bestemming: de beroemde koffie driehoek. Bij aankomst op de luchthaven in Armenia staat er een transfer klaar die u naar een koffie hacienda in een prachtige omgeving zal brengen.
Overnachting op basis van logies/ontbijt


Dag 6 – Bezoek Cocorca Valley + koffietour

U gaat vandaag met de gids naar Salento en de Cocora Valley. Salento is een mooi koloniaal dorpje waar u eerst een stop maakt. Vervolgens gaat u  u wandelen door prachtige landschappen met uitzicht op de Quindio Rivier. Ook krijgt u de mogelijkheid om mee te rijden in een typische jeep van de regio, die gebruikt wordt voor het transport van koffie en bananen.

Ook bezoekt u vandaag een koffieplantage waar het hele proces - van de ‘bush’ tot het kopje koffie – gaat ervaren tijdens een unieke tour. Uw koffie-expert deelt zijn hele kennis van koffie met u en zal u een aantal geheimen van planten, oogsten, wassen en drogen van de koffie onthullen. Laat u meeslepen door de geur en de smaak van een van de beste koffie van de wereld - de Colombiaanse koffie! Lunch inbegrepen.
Overnachting op basis van logies/ontbijt
 

Dag 7 – Transfer naar Medellín

Het is weer tijd om verder te reizen. U wordt opgehaald bij uw hotel en per transfer naar Medellín gebracht. Na Cartagena en Bogotá wordt Medellín genoemd als meest populaire stad van Colombia. Gelegen in een vallei, met een skyline van kantoren en flats wordt Medellín dankzij het aangename klimaat ook wel ‘stad van eeuwige lente’ genoemd. De stad biedt een bruisend uitgaansleven met trendy discotheken, dansshows en live muziek optredens. Overnachting op basis van logies/ontbijt


Dag 8 – Medellín

Dag vrij te besteden in Medellín. U kunt op eigen gelegenheid de stad gaan verkennen of interessante musea of parken te bezoeken. Er zijn een aantal mooie musea en kunstgaleries te bezoeken in Medellín. De bekendste is de ‘Museo de Antioquia’, Het gebouw alleen al is prachtig om te zien.
 Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 9 – Medellín, bezoek Guatapé + El Peñol

Guatape is een charmant dorpje dat bestaat uit kleurrijke huizen met allerlei decoratie en versieringen. Elk huis toont de artistieke afkomst van de eigenaar. De schilderijen op de home drukken de tradities van de regio uit. Elk paneel heeft zijn eigen stijl van raamdecoratie, bestaande uit bloemen, dieren, of tekens die werd geïnspireerd door de Spaanse koloniale tijd.

La Piedra del Peñol (Santa Fe Antioquia) ligt 80 kilometer ten noordwesten van Medellín. Het is het oudste, mooiste dorp in het departement Antioquia. Het wordt ook wel ‘La Ciudad Madre’ (de moeder stad) genoemd en behoort tot het nationale culturele erfgoed. Bezoek de mooiste kerken van het land, met elk een eigen bouw. Geniet van exotische vruchten zoals tamarindevruchten die uit deze regio komen.
Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 10 – Vlucht naar Santa Mara, Tayrona National Park

Transfer naar de luchthaven van Medellín. U vliegt u vandaag naar de caribische kust, namelijk naar Santa Marta. In Santa Marta staat een transfer voor u klaar die u naar uw hotel in Palomino nabij Tayrona National Park zal brengen.
Het Tayrona National Park ligt op ongeveer 40 minuten vanaf de luchthaven van Santa Marta
Overnachting op basis van logies/ontbijt


Dag 11 – Tayrona National Park

U kunt vandaag een bezoek brengen aan het Tayorna Nationaal Park. Het park is ongeveer 15.000 hectare groot, waarvan 3.000 hectare uit zee bestaat. Het is een prachtige omgeving met witte zandstranden en mooie baaien aan de westkant van het gebied, maar ook met mangroves, regenwouden en bergen aan de oostkant. In het park zijn ook honderden soorten dieren te vinden. U kunt op eigen geleenheid de wandeling door het park maken (er is een pad wat u gemakkelijk kunt volgen) of u kun kiezen voor een excursie met gids.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 12 – Transfer naar Cartagena

U wordt opgehaald bij uw hotel en reist vandaag naar Cartagena – ook wel de "Parel van de Caraïben" genoemd. Cartagena de Indias is een indrukwekkende stad die de geheimen van de geschiedenis binnen de muren, op de balkons van de gebouwen en in de smalle straatjes met kinderkopjes heeft weten te behouden.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 13 - Cartagena
Dag vrij te besteden. Optioneel: Stadstour Cartegena: Cartagena is een van de belangrijkste toeristische attracties in Colombia, ook wel bekend als de "Parel van het Caribisch gebied" en het is tevens de belangrijkste bestemming voor cultuur en geschiedenis. In 1984 is Cartagena uitgeroepen tot Wereld erfgoed door de UNESCO. De stad heeft een indrukwekkende combinatie van moderne en koloniale architectuur en heeft het verleden met haar herinneringen aan de strijd van de Spaanse koloniale tijd geheel behouden. Tijdens uw wandeling door de oude stad bezoekt u o.a. de kerk en het klooster van San Pedro Claver, het goud museum van Zenú (gesloten op maandag), de kathedraal, de kerk van Santo Domingo. Verder bezoekt u twee monumenten die van grote historische waarde zijn: het fort San Felipe de Barajas en het klooster en de kerk van La Candelaria op de heuvel van La Popa. Geniet van een wandeling door de charmante, romantische steegjes en bewonder van de prachtige monumenten.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 14 – Cartagena
Dag vrij te besteden in Cartagena.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 15 - Vlucht Panama Stad
Het is tijd om het prachtige Cartagena achter te laten en door te reizen naar de volgende bestemming: Panama. U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven van Cartagena gebracht. U vliegt in iets meer dan een uurtje naar Panama Stad.
Bij aankomst in Panama Stad wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 16 – Excursie Panama Kanaal + Historische stad Panama

U wordt opgehaald bij uw hotel en brengt samen met een gids een bezoek aan het Panama Kanaal. U bezoekt de ‘Miraflores Locks’, een indrukwekkend mechanisme waar honderden boten doorheen vervoerd worden om van de ene naar het andere kant van het kanaal te varen. Tevens bezoekt u het visitors centrum waar u leert over de geschiedenis van het beroemde kanaal. Vervolgens keert u terug naar Panama Stad waarbij u een prachtig uitzicht over de skyline van Panama Stad heeft. Ook brengt u een bezoek aan ‘Casco Viejo’ , de oude stad van Panama. Hier vindt u nog veel terug uit de geschiedenis uit de kolonisatie van Spanje. Rest van de dag vrij te besteden.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 17 – Vlucht naar San Blas

Ontbijt en vroeg vertrek naar de luchthaven voor een korte vlucht (40 minuten) naar de San Blas archipel. Bij aankomst wordt u per gemotoriseerde kano naar de rustieke lodge op één van de eilanden gebracht. Hier heeft u de kans om de Kuna indianen te leren kennen en daarnaast volop te genieten van de bounty stranden van de nabijgelegen eilanden. Het eten bestaat voornamelijk uit verse vis, dat onder uw toezicht gevangen wordt.

Overnachting op basis van volpension

 

Dag 18 -  San Blas
Vandaag is vrij te besteden op San Blas. U kunt gaan snorkelen bij de prachtige riffen, of gewoon lekker ontspannen in een hangmatje of op één van de witte stranden.

Overnachting op basis van volpension

 

Dag 19 – vlucht naar Panama Stad
U gaat vandaag de mooie San Blas eilanden weer verlaten. U vliegt terug naar Panama stad, waar de rest van de dag vrij te besteden is. U kunt gaan winkelen in één van de winkelcentra of lekker door de oude stad struinen.

Overnachting op basis van halfpension

 

Dag 20 – Terugvlucht naar huis

Helaas…. De mooie rondreis door Colombia & Panama zit er alweer op. U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven van Panama Stad gebracht. U vliegt terug naar huis waar u de volgende dag arriveert.

 

 • € 2.899,- per persoon 
 • Gebaseerd op 2 personen
 • Geldig tot 15 december 2024
 • Middenklasse hotels
 • Basic accommodatie San Blas

                                                                          

Inclusief:

 • Binnenlandse vluchten
 • 19 Overnachtingen op basis van tweepersoonskamer
 • Ontbijt
 • Volpension op San Blas
 • Transfers van- en naar de accommodatie zoals beschreven
 • Excursies zoals beschreven in dag tot dag beschrijving
 • Engelstalige gids bij de excursies
 • Engelstalig aanspreekpunt tijdens de reis
 • 24-uurs reisondersteuning

 

Exclusief:

 • Intercontinentale vluchten
 • Optionele excursies
 • Entrees Nationale Parken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Lokale vertrekbelasting

 

Combi reis Colombia & Panama


Tijdens deze reis beleeft u de hoogtepunten van het veelzijdige Colombia in combinatie met het bruisende Panama City en de schitterende San Blas eilanden in Panama. De reis start in de  hoofdstad  van Colombia: Bogotá. U bezoekt vervolgens o.a. Villa de Leyva, de beroemde koffie-driehoek,  de stad van de eeuwige lente Medellín, het prachtige Tayrona Nationale Park en als laatste verblijft u in het Caribische Cartagena.
U reist vervolgens verder naar Panama Stad: de hoofdstad van Panama, ademt een prettige sfeer en biedt een combinatie van historische en moderne aspecten. Panama City is opgesplitst in een koloniaal en een modern stadsdeel. Koloniaal Panama city biedt vele in Spaanse stijl gebouwde kloosters en straten. Met haar skyline doet de stad een beetje denken aan Manhattan.
De reis eindigt met een ontspannen verblijf op de paradijselijke eilanden in de San Blas Archipel.

Deze reis laat u kennis maken met de cultuur, natuur & stranden van deze twee topbestemmingen!