LAS Rondreizen Colombia

Colombia

 

Deze complete rondreis door Colombia heeft alle hoogtepunten van het prachtige land in één reis. De reis start zoals gebruikelijk inde  hoofdstad Bogotá. U bezoekt o.a. Villa de Leyva, de zgn. koffie-driehoek, Tatacoa woestijn, San Augustín, Popayan, Cali, Medellín, het schitterende natuurpark Tayrona en als laatste bezoekt u in de koloniale parel van Colombia: Cartagena. 

Cultuur, natuur, strand en een bruisende sfeer zult u tijdens deze reis allemaal ervaren.

 

Route: Bogotá -Villa de Leyva - Bogotá - San Agustín - Popayan - Cali - Armenia (koffieregio) - Medellín - Tayrona NP - Cartagena

 

NB: Voor deze reis kunt u een retourticket nemen: Heen Bogotá, terug vanaf Cartagena. KLM vliegt direct vanaf Amsterdam op beide bestemmingen. 

Dag 1

 • Aankomst Bogotá
 • Overnachting Bogotá

Dag 2

 • Stadstour Bogotá
 • Overnachting Bogotá

Dag 3

 • Zipaquira, Villa de Leyva
 • Overnachting Villa de Leyva

Dag 4

 • Ráquira & Bogotá
 • Overnachting Bogotá

Dag 5

 • Vlucht Bogotá – Neiva
 • Bezoek Totocoa desert
 • Transfer naar San Augustín
 • Overnachting San Augustín

Dag 6

 • Vrije dag
 • Overnachting San Augustín

Dag 7

 • Transfer Popayan
 • Overnachting Popayan

Dag 8

 • Stadstour Popayan
 • Transfer Cali
 • Overnachting Cali

Dag 9

 • Overnachting Cali

Dag 10

 • Transfer Koffie regio
 • Overnachting Armenia

Dag 11

 • Bezoek Cocora valley
 • Overnachting Armenia

Dag 12

 •  Bezoek koffie plantage
 • Transfer naar Medellín
 • Overnachting Medellín

Dag 13

 • Overnachting Medellín

Dag 14

 • Bezoek Guatape & Piedra Peñol
 • Overnachting Medellín

Dag 15

 • Vlucht Medellín – Santa Marta
 • Overnachting Tayrona national park

Dag 16

 • Vrije dag
 • Overnachting Tayrona national park

Dag 17

 • Transfer Tayrona  - Cartagena
 • Overnachting Cartagena

Dag 18

 • Excursie Islas del Rosario
 • Overnachting Cartagena

Dag 19

 • Overnachting Cartagena

Dag 20

 Transfer Cartagena airport & Vlucht naar huis

 

Dag 1  - Aankomst in Bogotá

U wordt vandaag opgehaald van de luchthaven Bogotá door uw tweetalige gids die u welkom zal heten en uitleg geeft over het verloop van de reis.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 2 - Stadstour Bogotá

Excursie stadstour: In de ochtend gaat u onder begeleiding van een gids op stadstour door de hoofdstad van Colombia. U bezoekt o.a. het historische centrum van Bogotá "La Candelaria" met zijn prachtige kerken, het overheid paleis en het plein "Plaza Bolivar." Tevens brengt u een bezoek aan het beroemde goudmuseum "Museo del Oro" (gesloten op maandag), het smaragdmuseum (gesloten op zondag) en het museum van Botero, waar u kunt zich vergapen aan de vele grote kunstwerken van de beroemde Colombiaanse kunstenaar.

Overnachting op basis van logies/ontbijt
 

Dag 3 - zout kathedraal in Zipaquira, Villa de Leyva

Bezoek Zipaquira & Villa de Leyva: Na het ontbijt vertrekt de richting van Villa de Leyva. Onderweg zal een stop gemaakt worden in Zipaquira, het voormalige centrum van zout productie van de Musica Indiaan. De belangrijkste attractie is de zoute kathedraal van Zipaquira. Het bestaat volledig uit zout is gelegen in een zoutmijn. De zout kathedraal behoort tot de grootste religieuze gebouwen in de wereld. De kathedraal werd geopend ter ere van de patroonheilige van de mijnwerkers.

U komt aan in de prachtige koloniale stad Villa de Leyva. Onder begeleiding van een Engelstalige gids ontdekt u kerken, Spaanse koloniale gebouwen en een aantal bezienswaardigheden in de omgeving van Villa de Leyva.
Het pittoreske plaatsje geeft de indruk van een andere wereld. De grote ramen, Moorse balkons en witte gevels betoveren u en maken Villa de Leyva een heel bijzondere stad.

Verder bezoekt u het Santo Ecce Homo klooster. U kunt ook een bezoek aan het museum El Fosil brengen met zijn fascinerende verzameling van fossielen.

Optioneel: U kunt eventueel nog naar Guatavita Lagoon gaan, een kratermeer op 3.000 meter hoog. U loopt omhoog over een steil pad tot aan de kraterrand. Vanaf hier ziet u de prachtige lagune. Uw gids vertelt u de geschiedenis van deze magische plek. Deze dag eindigt in Villa de Leyva, een mooi koloniaal dorpje in Colombia.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 4 - markt in Ráquira, Bogotá

Excursie Raquirá markt: Na het ontbijt vervolgt u uw reis naar Ráquira. Ráquira betekent zoiets als "stad van de potten." Het staat bekend als de hoofdstad van de Colombiaanse handwerk. De stad zelf is geschilderd in primaire kleuren en er zijn veel keramische beelden te vinden. Eind van de middag keert u terug naar Bogotá.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 5 - Vlucht Neiva / Bezoek Desert van Tatacoa en transfer naar San Agustín

Transfer naar de luchthaven van Bogotá. Heel vroeg in de ochtend vliegt u naar Neiva. Vanaf hier gaat u naar een van de mooiste landschappen van Colombia - de woestijn van Tatacoa. Na het genieten van dit prachtige platteland vervolgt u uw reis naar San Agustín.
Overnachting op basis van logies/ontbijt
 

Dag 6 -  San Agustín

Dag vrij te besteden in San Augustín. Maak kennis met deze fascinerende streek en laat u inspireren door de precolumbiaanse cultuur die u terug vindt in San Agustin. Vandaag kunt u optioneel een mooie tocht maken naar de archeologische sites in de omgeving van San Agustín en ontdekt u het smalste deel van de rivier de Magdalena.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 7 - Transfer naar Popayan

Optioneel: Paardrijdtocht naar El Alto de la Chaquira. Onderweg maakt u dan een stop bij El Estrecho del Magdalena en bewonder het smalste deel van de Magdalena rivier.

In de middag vervolgt u uw reis naar Popayan, een van de mooiste schatten van Colombia. Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 8 - Stadstour Popayan & Transfer naar Cali

Excursie Stadstour Popayan: Ontdek met de Engelssprekende gids de culturele schatten van Popayan, ook wel bekend als de ‘witte stad’. Sinds de koloniale tijd, is Popayan het religieuze centrum op de weg van Cartagena naar Quito, (Ecuador). Het was de thuisbasis van vele dichters, presidenten en schrijvers uit Colombia. Het Museum voor Religieuze Kunst is een van de grootste schatten in Popayan. Popayan is ook bekend als de stad van het geloof. Als gevolg daarvan behoort de heilige week behoort tot een van de belangrijkste ceremonies. In de middag wordt u van Popayan naar Cali gebracht.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 9 -  Cali 

Dag vrij te besteden in Cali:. Cali is de stad van de salsa en dansfestivals. Daarnaast is Cali een van de belangrijkste economische en industriële centra van het land

Ook is Cali bekend om de traditionele gerechten, een fusie van de Spaanse, Indische en Afrikaanse erfgoed.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 10 - Transfer naar de Koffie regio

Na het ontdekken van de salsa hoofdstad reist u in de middag per transfer naar de beroemde koffie driehoek.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 11 - Cocora Vallei, koffie regio

Excursie Salento & Cocora Vallei: U gaat vandaag met de gids naar Salento en de Cocora Valley. Salento is een mooi koloniaal dorpje waar u eerst een stop maakt. Vervolgens gaat u  u wandelen door prachtige landschappen met uitzicht op de Quindio Rivier. Ook krijgt u de mogelijkheid om mee te rijden in een typische jeep van de regio, die gebruikt wordt voor het transport van koffie en bananen. Lunch inbegrepen.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 12 -  Bezoek koffieplantage, Medellín

Excursie Koffieplantage: Vandaag leert u alles over de wereld van koffie. Het hele proces - van de ‘bush’ tot het kopje koffie - kunt u tijdens deze unieke tour ervaren. Uw koffie-expert deelt zijn hele kennis van koffie met u en zal u een aantal geheimen van planten, oogsten, wassen en drogen van de koffie onthullen.

Laat u meeslepen door de geur en de smaak van een van de beste koffie van de wereld - de Colombiaanse koffie! Lunch inbegrepen

In de middag reist u per transfer verder naar Medellín.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 13 -  Medellín

Dag vrij te besteden in Medellín. Na Cartagena en Bogotá wordt Medellín genoemd als meest populaire stad van Colombia. Er zijn een aantal mooie musea en kunstgaleries te bezoeken in Medellín. De bekendste is de ‘Museo de Antioquia’, Het gebouw alleen al is prachtig om te zien.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 14 – Guatape & "La Piedra del Peñol"

Excursie Guatape & la Piedra del Peñol: Guatape is een charmant dorpje dat bestaat uit kleurrijke huizen met allerlei decoratie en versieringen. Elk huis toont de artistieke afkomst van de eigenaar. De schilderijen op de home drukken de tradities van de regio uit. Elk paneel heeft zijn eigen stijl van raamdecoratie, bestaande uit bloemen, dieren, of tekens die werd geïnspireerd door de Spaanse koloniale tijd.
La Piedra del Peñol (Santa Fe Antioquia) ligt 80 kilometer ten noordwesten van Medellín. Het is het oudste, mooiste dorp in het departement Antioquia. Het wordt ook wel ‘La Ciudad Madre’ (de moeder stad) genoemd en behoort tot het nationale culturele erfgoed. Bezoek de mooiste kerken van het land, met elk een eigen bouw. Geniet van exotische vruchten zoals tamarindevruchten die uit deze regio komen.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 15 - Vlucht van Medellín naar Santa Marta

Transfer naar de luchthaven: Na het verkennen van Medellín – ‘de stad van de eeuwige lente', vliegt u vandaag naar Santa Marta.

U wordt u naar Tayrona National Park gebracht, ongeveer een half uur van Santa Marta. Het is ongeveer 15.000 hectare groot, waarvan 3.000 hectare uit zee bestaat. Het is een prachtige omgeving met witte zandstranden en mooie baaien aan de westkant van het gebied, maar ook met mangroves, regenwouden en bergen aan de oostkant. In het park zijn ook honderden soorten dieren te vinden.

Overnachting op basis van halfpension

 

Dag 16 - Tayrona NP

U kunt vandaag een bezoek brengen aan het Tayrona Nationaal Park. Het park is ongeveer 15.000 hectare groot, waarvan 3.000 hectare uit zee bestaat. Het is een prachtige omgeving met witte zandstranden en mooie baaien aan de westkant van het gebied, maar ook met mangroves, regenwouden en bergen aan de oostkant. In het park zijn ook honderden soorten dieren te vinden. U kunt op eigen geleenheid de wandeling door het park maken (er is een pad wat u gemakkelijk kunt volgen) of u kun kiezen voor een excursie met gids.

Overnachting op basis van halfpension

 

Dag 17 - Cartagena

Transfer van Tayrona naar Cartagena, ook wel de "Parel van de Caraïben" genoemd. Cartagena de Indias is een indrukwekkende stad die de geheimen van de geschiedenis binnen de muren, op de balkons van de gebouwen en in de smalle straatjes met kinderkopjes heeft weten te behouden.

Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 18 - Excursie Islas del Rosario

Excursie Islas del Rosario: De Islas del Rosario, is een van de 46 nationale parken van Colombia. Het is nationaal park geworden om de belangrijkste koraal te beschermen aan de Colombiaanse Caribische kust. Het natuurgebied is 120 km2 groot en ligt ongeveer 40 kilometer ten zuid westen van Cartagena. Het bestaat uit 43 eilanden. De temperatuur is er altijd aangenaam.

Ontdek de indrukwekkende, prachtige landschappen van Islas del Rosario met zijn heldere water en de zachte bries. Laat u betoveren door dolfijnen en andere zoogdieren, die de natuurlijke schoonheid van de eilanden verrijken. Lunch inbegrepen
Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 19 - Vrije dag in Cartagena

Dag vrij te besteden. Optioneel: Stadstour Cartegena: Cartagena is een van de belangrijkste toeristische attracties in Colombia, ook wel bekend als de "Parel van het Caribisch gebied" en het is tevens de belangrijkste bestemming voor cultuur en geschiedenis. In 1984 is Cartagena uitgeroepen tot Wereld erfgoed door de UNESCO. De stad heeft een indrukwekkende combinatie van moderne en koloniale architectuur en heeft het verleden met haar herinneringen aan de strijd van de Spaanse koloniale tijd geheel behouden. Tijdens uw wandeling door de oude stad bezoekt u o.a. de kerk en het klooster van San Pedro Claver, het goud museum van Zenú (gesloten op maandag), de kathedraal, de kerk van Santo Domingo,

Verder bezoekt u twee monumenten die van grote historische waarde zijn: het fort San Felipe de Barajas en het klooster en de kerk van La Candelaria op de heuvel van La Popa. Geniet van een wandeling door de charmante, romantische steegjes en bewonder van de prachtige monumenten.
Overnachting op basis van logies/ontbijt

 

Dag 20 – Transfer Cartagena, Vlucht naar huis

Het is tijd om afscheid te nemen van dit prachtige gebied. U wordt naar de luchthaven van Cartagena gebracht voor de vlucht naar huis. Aankomst volgende dag.

 

 

 

 • Vanaf € 3.045,- per persoon 
 • Gebaseerd op 2 personen
 • Geldig tot 15 dec. 2023
 • Middenklasse hotels

                                                            

Inclusief:

 • Binnenlandse vluchten
 • Overnachtingen in hotels
 • Ontbijt
 • Halfpension in Tayrona
 • (halve dag) Excursie stadstour Bogotá
 • Transfer naar Villa de Leyva inclusief bezoek aan Zipaquira
 • Excursie Raquirá markt
 • Transfer Neiva – San Agustin inclusief bezoek aan Tatacoa woestijn
 • (halve dag) Excursie stadstour Popayan
 • Transfer Cali – Koffie regio
 • Excursie Valle del Cocora & Filandia inclusief lunch
 • (halve dag) Excursie Koffieplantage inclusief lunch
 • Excursie Piedra del Peñol & Guatape
 • Transfer Santa Marta airport – Tayrona national park
 • Transfer Tayrona national park – Cartagena
 • Excursie Rosario eilanden inclusief lunch
 • Engelstalige gids bij de genoemde Excursies
 • Lokale reisondersteuning, 24 uurs noodservice

 

 

Exclusief:

o       Intercontinentale vlucht

o       Optionele excursies

o       Entrees Nationale Parken

o       Persoonlijke uitgaven

o       Fooien

o       Overige maaltijden en drankjes

o       Lokale vertrekbelasting

Colombia Compleet


 

Deze complete rondreis door Colombia heeft alle hoogtepunten van het prachtige land in één reis. De reis start zoals gebruikelijk inde  hoofdstad Bogotá. U bezoekt o.a. Villa de Leyva, de zgn. koffie-driehoek, Tatacoa woestijn, San Augustín, Popayan, Cali, Medellín, het schitterende natuurpark Tayrona en als laatste bezoekt u in de koloniale parel van Colombia: Cartagena. 

Cultuur, natuur, strand en een bruisende sfeer zult u tijdens deze reis allemaal ervaren.

 

Route: Bogotá -Villa de Leyva - Bogotá - San Agustín - Popayan - Cali - Armenia (koffieregio) - Medellín - Tayrona NP - Cartagena

 

NB: Voor deze reis kunt u een retourticket nemen: Heen Bogotá, terug vanaf Cartagena. KLM vliegt direct vanaf Amsterdam op beide bestemmingen.