Reis aanbod rondreizen Mexico

Mexico

 

Een fascinerende reis door Mexico in 21 dagen! Laat u verrassen door al het moois Mexico te bieden heeft. Hagelwitte stranden, eeuwen oude Maya tempels, sfeervolle koloniale dorpen, spectaculaire canyons, traditionele Maya dorpen waar door de vermenging van het oude inheemse en het katholieke geloof de mensen er bijzondere rituelen op na houden.

 

U ziet het allemaal tijdens deze 21 daagse rondreis.

 

Route: Cancún – Chichén Itzá – Mérida – Uxmal – Campeche – Villahermosa – Catemaco – Oaxaca – Tehuantepec – San Cristóbal de las Casas – Palenque – Chicanna – Playa del Carmen

Dag 1

 

 • Transfer airport Cancún - hotel
 • Overnachting Cancún

 

Dag 2

 • Ontvangst huurauto Cancún
 • Overnachting Chichén Itzá

 

Dag 3 – 4

 • Huurauto
 • Overnachting Mérida

 

Dag 5

 • Huurauto
 • Overnachting Uxmal

 

Dag 6

 • Huurauto
 • Overnachting Campeche

 

Dag 7

 • Huurauto
 • Overnachting Villahermosa

 

Dag 8

 • Huurauto
 • Overnachting Catemaco

 

Dag 9 – 11

 • Huurauto
 • Overnachting Oaxaca

 

 

Dag 12

 • Huurauto
 • Overnachting Tehuantepec

 

Dag 13 – 14

 • Huurauto
 • Overnachting San Cristóbal de las Casas

 

 

Dag 15 – 16 

 • Huurauto
 • Overnachting Palenque

 

Dag 17  

 • Huurauto
 • Overnachting Chicanna  

 

Dag 18

 • Inleveren huurauto Playa del Cramen om 18:00 uur
 • Overnachting Playa del Carmen

 

Dag 19 – 20

 • Overnachting Playa del Carmen

 

Dag 21

 • Transfer hotel - Cancún airport

Dag 1 – Aankomst Cancún, transfer naar Playa del Carmen

Bij aankomst op de luchthaven van Cancún staat een medewerker van ons u op te wachten om u welkom te heten en naar het hotel te brengen. De komende nacht verblijft u in een sfeervol hotel aan het strand van Cancún.

Overnachting op basis van logies.

 

Dag 2 – Ophalen huurauto, start self-drive naar Chichén Itzá

Vandaag kunt u de huurauto ophalen bij het verhuurkantoor in Cancún. Dan is het tijd om de spullen te pakken en te beginnen aan uw self drive door Yucatán. U rijdt vandaag naar één van de belangrijkste opgravingen uit het Mayatijdperk; Chichén Itzá.

Onderweg kunt u een stop maken in het gezellige plaatsje Valladolid waar u een bezoek kunt brengen aan de cenote van Dzitnup.

In de middag komt u aan bij uw hotel in Chichén Itzá. Het hotel ligt op slecht enkele minuten lopen van de ingang van het park. ´s Avonds kunt u een bezoek brengen aan de spectaculaire lichtshow van Chichén Itzá.

Overnachting op basis van logies.

 

Dag 3 – Mérida

 

Vroeg op zodat u als één van de eerste bij de piramides van Chichén Itzá bent. Het is één van de mooiste en meest bezochte Mayasteden ter wereld. Het meest indrukwekkende gebouw is El Castillo (ook wel de piramide van Kukulkán genoemd). Een ander hoogtepunt van Chichén Itzá is de balspeelplaats. Hier moesten de Maya's in twee groepen van 6 spelers op leven en dood tegen elkaar strijden.

In de middag gaat verder naar de prachtige koloniale stad Mérida.

Overnachting hotel op basis van logies.

 

Dag 4 – Mérida

Wie Mérida bezoekt valt meteen voor deze charmante en aangename stad vol met historie, cultuur en kunst. U wandelt hier door de smalle Spaanse koloniale straatjes langs eeuwenoude huizen in pastelkleuren, geniet van de rust op een rustiek pleintje of maakt een romantische tocht per calesa (paardentaxi) door de straten van de oude stad. Het hart van de stad is Plaza Grande waar één van de oudste kerken van Mexico staat; de kathedraal de San Ildefonso.

Voor wie een dagje geen zin heeft in de drukte van de stad is een dagexcursie naar Celestún een goed alternatief. Vlakbij het vissersdorp Celestún ligt het Parque Natural del Flamenco Mexico. Hier vindt u een grote flamingokolonie en andere tropische vogels. Voor vogelliefhebbers is deze tour een absolute aanrader! U kunt hier een prachtige boottocht maken door de mangrove.

Overnachting op basis van logies.

 

Dag 5 - Uxmal

Het bezoek aan Mérida zit er weer op. U rijdt vandaag in ongeveer 1,5 uur naar de ruïnes van Uxmal. Uxmal betekend ‘drie keer gebouwd’. De stad dankt deze naam aan het feit dat het in drie fasen gebouwd is. Het complex dateert uit het Maya tijdperk. Vanaf de top op de piramide van de waarzegger (Pirámide del Adivino) en de grote piramide (Gran Pirámide) heeft u een adembenemend uitzicht over de jungle en het tempelcomplex.

Overnachting op basis van logies.

 

Dag 6 – Campeche

U vervolgt de reis naar het sfeervolle en koloniale Campeche. Vanwege de ligging aan de kust was dit vroeger een echte piratenstad. Om zich tegen de piraten te beschermen werd er een fort, een stadsmuur en acht verdedigingstorens gebouwd waarvan er nog zeven overeind staan.
Binnen de stadsmuren vindt u smalle straatjes met prachtige pastelgekleurde huizen. De meeste bouwwerken dateren uit de 16e eeuw.

Overnachting op basis van logies.

 

Dag 7 – Villahermosa

Vandaag een stevige rit die begint met een prachtig uitzicht over de Golf van Mexico. Verder landinwaarts passeert u de plantages van Tabasco. Aan het einde van de dag komt u aan in Villahermosa. De avond kunt u vrij besteden

Overnachting op basis van logies.

 

Dag 8 – Catemaco

 

De reis gaat verder naar Catemaco en het gelijknamige meer. U kunt in de omgeving van Catemaco prachtige wandelingen maken naar watervallen en verborgen lagunes.

Overnachting op basis van logies.

 

Dag 9 – Oaxaca

Vandaag vroeg op want er staat een lange rit naar het de prachtige stad Oaxaca op het programma. De reistijd bedraagt ongeveer 7 uur.
Een wandeling door de stad begint altijd op de Zócalo, het centrale plein van Oaxaca. Rond dit plein staan prachtige koloniale gebouwen en onder de bogengalerijen bevinden zich talloze restaurantjes en cafés. Ook bevinden zich hier de kathedraal en het gouvernementsgebouw. Het voornaamste monument is het Santa Domingo de Guzmán klooster. Het klooster is gebouwd in de 16e eeuw en doet nu dienst als museum.
Overnachting op basis van logies.

 

Dag 10 & 11 – Oaxaca

Vrije dagen om Oaxaca te ontdekken. U kunt op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan Monte Albán en Mitla. Monte Albán was de hoofdstad van de Zapoteken die hier 600 jaar voor Chr. woonden. De stad kende zijn hoogtepunt tussen 500 & 750 jaar na Chr. en telde de na schatting zo'n 30.000 inwoners. De meeste tempels en paleizen zijn in deze periode gebouwd. Vandaag de dag kunt u de restanten van deze bijzondere stad nog bewonderen. In de middag brengt u een bezoek aan Mitla, stad van de doden. De ruïnes die tot op vandaag nog vele bezoekers tellen zijn stille getuigen van een rijke historie.

Overnachting op basis van logies

 

Dag 12 - Tehuantepec

Vandaag weer een stevige rit door indrukwekkend landschap. U overnacht in het plaatsje Tehuantepec. Het is een aangenaam stadje en op het centrale plein heert altijd een gezellige drukte. De indianenvrouwen uit deze streek lopen in prachtige jurken en houden hun tradities nog altijd in ere.

Overnachting op basis van logies.

 

Dag 13 – San Cristóbal de las Casas

Vroeg op om een bezoek te brengen aan het nationaal park La Venta. Het museum herbergt een aantal basaltstenen koppen gemaakt door de Olmeken. Tussen 900 en 500 v.Chr. bouwden de Olmeken deze koppen variërend in hoogte van 50 cm. tot wel 2 meter. Het blijft een raadsel hoe de Olmeken deze loodzware stenen vanuit de bergen naar de kust hebben gesleept.
Bij het park zit ook een kleine dierentuin waar u o.a. apen, krokodillen, poema's en jaguars zult tegenkomen. In de middag vervolgt u de reis naar het kleurrijke San Cristobal de las Casas.

Overnachting op basis van logies.

 

Dag 14 – San Cristóbal de las Casas

U kunt vandaag een bezoek brengen aan het indianendorp San Juan Chamula. Op zondag komen indianen van heinde en verre naar dit plaatsje om hun handelswaar te verkopen. Bijzonder in het plaatsje is de San Juan kerk. Door de vermenging van het oude inheemse en het katholieke geloof houden de mensen er bijzondere rituelen op na. In de middag kunt u een bezoek breng aan de prachtige koloniale en kleurrijke binnenstad van San Cristobal.
Overnachting op basis van logies.

 

Dag 15 – Palenque

Een prachtige route door de bergen brengt u in Palenque.

In de middag kunt u een bezoek brengen aan de waterval Misol- Ha. Een paar kilometer verder liggen de spectaculaire watervallen van Agua Azul. Wie wat verkoeling zoekt kan hier een verfrissende duik nemen.

Overnachting op basis van logies.

 

Dag 16 – Palenque

Vandaag kunt u op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan de archeologische zone van Palenque. De ruïnes van Palenque liggen verscholen in het tropisch regenwoud en dat maakt de locatie erg bijzonder. Wanneer u door de oude binnenstad loopt kunt u de brulapen in de verte horen brullen en vliegen de ara’s boven uw hoofd.

Overnachting op basis van logies.

 

Dag 17 – Chicanna

Vroeg op voor de lange, maar indrukwekkende rit naar Chicanna. Onderweg is veel te zien. Zo kunt u een bezoek brengen aan de minder bekende opgravingen van Xpujil, Becan en Kohunlich. U overnacht in een mooi eco resort vlakbij Chicanna

Overnachting op basis van logies.


Dag 18 – Playa del Carmen, inleveren huurauto

U vervolgt u reis naar de Caribische kust van Yucatan. Aan het eind van de dag moet de huurauto ingeleverd worden bij het verhuurkantoor in Playa del Carmen. Playa del Carmen beschikt over prachtige lange hagelwitte zandstranden en een heerlijke zee. De belangrijkste straat is Avenida 5. Hier wemelt het van de restaurantjes en barretjes. Voor de kust van Playa del Carmen kunt u uitstekend duiken en snorkelen.

Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

 

Dag 19 & 20 – Playa del Carmen

Vrije dagen in Playa del Carmen.

Vanuit Playa del Carmen kunt u met de ferry over naar het eiland Cozumel. Cozumel staat o.a. bekend om zijn goede duiklocaties. Verder kunt u in Playa del Carmen mountainbiken, paardrijden, surfen, quad rijden en nog veel meer.

Overnachting op basis van logies/ ontbijt.

 

Dag 21 – Vlucht naar Amsterdam

Helaas…… de indrukwekkende rondreis door Mexico zit er weer op. U wordt bij uw hotel opgehaald en per transfer naar de luchthaven van Cancún gebracht. U vliegt vandaag terug naar Amsterdam.

 

 • Vanaf € 1.568,- per persoon
 • Geldig tot 15 december 2024
 • Gebaseerd op 2 personen
 • Middenklasse hotels

 

 

Inclusief:

 • Aankomst en vertrektransfers zoals genoemd in het programma
 • 20 overnachtingen in middenklasse hotels
 • Ontbijt op dag 19 t/m 21 (Playa del Carmen)
 • 17 dagen autohuur (Comfort/ Nissan Aprio) incl. vrije km, lokale taxen, CDW, WA, diefstalverzekering (eigen risico verzekerd middels een verzekering via UniGarant)
 • Informatie, vouchers etc.
 • Lokale reisondersteuning, 24 uurs noodservice

 

Exclusief:

 • Intercontinentale vlucht en toeslagen
 • Overige excursies & maaltijden
 • Entree nationale parken
 • Persoonlijke uitgaven

Selfdrive: Fascinerend Mexico


 

Een fascinerende reis door Mexico in 21 dagen! Laat u verrassen door al het moois Mexico te bieden heeft. Hagelwitte stranden, eeuwen oude Maya tempels, sfeervolle koloniale dorpen, spectaculaire canyons, traditionele Maya dorpen waar door de vermenging van het oude inheemse en het katholieke geloof de mensen er bijzondere rituelen op na houden.

 

U ziet het allemaal tijdens deze 21 daagse rondreis.

 

Route: Cancún – Chichén Itzá – Mérida – Uxmal – Campeche – Villahermosa – Catemaco – Oaxaca – Tehuantepec – San Cristóbal de las Casas – Palenque – Chicanna – Playa del Carmen