Rondreis Peru: Lima, Miraflores en San Isidro

Lima, startpunt voor uw reis Peru

Hoewel Lima niet één van de meest aantrekkelijke steden van Peru is, brengen veel mensen een bezoek aan de stad omdat de meeste internationale vluchten hier aankomen. Het is het startpunt voor uw reis door Peru.

Toch heeft de stad een aantal interessante plekken die bezocht kunnen worden.
Lima werd in 1535 gesticht door de Spaanse veroveraars en werd al snel het commerciële en administratieve centrum van het Spaanse imperium in Zuid Amerika. Na een lange periode van welvaart waarin veel koloniale gebouwen en kerken werden gebouwd, werd de stad in 1746 grotendeels verwoest door een aardbeving. Het historische centrum is zorgvuldig hersteld en vandaag de dag zijn de belangrijkste pleinen en parken een bezoekje meer dan waard.

Bezienswaardigheden in Lima

De stad is verdeeld in een aantal wijken. De meeste toeristen verblijven in Miraflores of San Isidro. Een grote hoeveelheid van de beste hotels, banken en winkels zijn hier gevestigd. In Miraflores is het Parque del Amor ( park van de liefde ) met een groot kunstwerk van een kussend paar op een bankje een plek die door veel toeristen bezocht wordt. San Isidro is meer het commerciële district van de stad.