Rondreis Chili: Overige interessante plaatsen

Antofagasta

Antofagasta is een grote havenstad, die minder interessant is dan Arica of La Serena, echter een bezoek waard is wanneer het op de route ligt.
Naast de ‘barrio histórico’, de historische wijk van de stad, zijn de stranden ten zuiden van Antofagasta de moeite waard voor wie even wil bijkomen tijdens de reis,
Buiten het centrum ligt een natuurlijk rots in zee die gevormd is door erosie en  op een boog lijkt. Het is hét monument van Antofagasta: ‘Monumento Natural La Portada’.

Copiapó

Copiapó is een middelgrote stad in het “kleine noorden” van Chili en ligt in een groene vallei. Er heerst een andere sfeer dan de steden van het Hoge noorden; Het is er minder heet, groen en overal ziet u bloemen.
Uit de tijd van de mijnbouw zijn nog veel statige gebouwen overgebleven, zoals typische houten herenhuizen in Engels koloniale stijl en kerken met houten pilaren in neoklassieke of Spaanse stijl. Een aantal bezienswaardigheden in Copiapó zijn: de neoklassieke kathedraal, het Mineralogische museum, het historisch museum en het spoorwegmuseum.
Vanuit Copiapó kunt u in de vallei een bezoek brengen aan de ruïnes van het centrum van de Inca’s. Ook de wijngaarden in de omgeving kunnen bezocht worden.

La Serena

La Serena wordt door velen als de mooiste stad van Chili gezien. Deze grote stad in het noorden is een oase met een zeer aangenaam klimaat. Dankzij de Spaanse veroveraars heeft La Serena een prachtig historisch centrum, met mooie pleinen en mooie gebouwen.
In de omgeving heeft La Serena een groot aantal stranden, waar  veel hotels en restaurants aanwezig zijn.
Vanuit La Serena kunt u een bezoek brengen aan de Elqui Vallei, een groene vallei met heuvels begroeid met cactussen.