Rondreis Bolivia: Salar de Uyuni

Reis tijdens uw vakantie naar Salar de Uyuni

Salar de Uyuni ligt in het zuidwesten van Bolivia en is de belangrijkste trekpleister van het land. Met een oppervlakte van ruim 12.000 km2 is Uyuni de grootste zoutvlakte van de wereld.

De stralend witte zoutkorst lijkt op een immens grote sneeuwvlakte! U zult versteld staan van de schoonheid van dit gebied. De enorme witte zoutvlakte wordt gedomineerd door een strakblauwe hemel met op de achtergrond glooiende bergen.

Bezienswaardigheden en attracties in Salar de Uyuni

Aan de rand van het zoutmeer ligt de Tunupavulkaan. Deze vulkaan van 5400 meter hoogte steekt met al z'n kleuren prachtig af tegen de witte vlaktes en blauwe lucht. De Tunupa was voor pre-columbiaanse culturen en de Inca's een heilige berg. Er zijn in de hellingen van deze vulkaan ook mummies teruggevonden.

Midden in het zoutmeer ligt het kleine vulkanische Isla Pescado, genoemd naar de visachtige vorm van het eiland, waar talloze torenhoge cactussen groeien. De grootste cactus is wel 12 meter hoog!
Tijdens de tocht per jeep kunt u genieten van sprookjesachtige uitzichten over de Aliplano en ziet u lama’s en vicuña’s op de vlaktes grazen. U kunt hier ook het hele jaar door 3 verschillende soorten flamingo’s bewonderen.

Tegen de Chileense grens ligt het schitterende Laguna Verde. Dit bijzondere groen gekleurde meer ligt op een hoogte van 4.300 meter en wordt bezocht tijdens de 4 daagse excursie over de zoutvlaktes van Uyuni. Even verderop ligt nog een meer. Laguna Colorado is een prachtig meer dat door de aanwezigheid van mineralen rood kleurt.

Vanaf la Paz is Uyuni makkelijk per bus ter bereiken. Het is ook mogelijk om vanuit Chili naar Salar de Uyuni te reizen. De tour begint dan in San Pedro de Atacama in het noorden van het land.