Reis naar de stranden van Nicoya en Pacific

De naam van het schiereiland Nicoya betekent in de indiaanse taal ‘land met water aan beide zijden'. Aan de oostkant ligt de Golf van Nicoya en aan de westkant de Pacific. Nicoya bestaat voornamelijk uit aantrekkelijke stranden aan de kust gepaard met een tropisch klimaat. Veel Europese en Noord- Amerikaanse toeristen komen hier genieten van het strandleven, duiken, mountainbiken en boardsurfen. Playa Hermosa, Playa Ocotal, Playa del Coco zijn stranden in het noorden wat ooit vissersdorpjes waren en nu populaire badplaatsjes zijn.

In het zuiden zijn Playa Sámara, Playa Montezuma en Playa Tambor populaire vakantiebestemmingen.

Attracties tijdens uw rondreis Nicoya

Buiten de kust zijn veel boerderijen en papaja- en mangoplantages te vinden. Het schiereiland is bezaaid met gehuchtjes en dorpen. Het noorden heeft goede wegen en goede busverbindingen, echter het zuiden bestaat veelal uit onverharde wegen.

Na een rondrit door Costa Rica draagt een verblijf aan één van de kustplaatsen van het schiereiland Nicoya bij aan een welverdiende vakantie!

Nicoya is een belangrijke plaats van het gelijknamige schiereiland, echter geen bijzondere bezienswaardigheid voor de toerist. Buiten de oudste kerk van het land die ooit gesticht werd door de Spanjaarden is Nicoya nooit van grote betekenis geworden. Het wordt door de Costaricanen voornamelijk gezien als economisch en cultureel centrum en is voor toeristen niet meer dan een plaats om te stoppen tijdens een rit naar de kust of door te gaan naar het nationale park Barra Honda.