Rondreis Bolivia: La Paz

Reis tijdens uw vakantie naar La Paz

Een reis naar Bolivia is niet compleet zonder een bezoek aan de stad La Paz. La Paz ligt in het noordwesten van Bolivia op een hoogte van 3660 meter en is in 1548 gesticht door de Spanjaarden onder de naam “ La Ciudad de Nuestra Señora”.

Bezienswaardigheden en attracties in La Paz

La Paz is een levendige stad met kleine straatjes, prachtige pleinen, gezellige restaurantjes en indrukwekkende musea. Doordat La Paz een vrij moderne stad is, zijn er nog weinige koloniale gebouwen uit de tijd van Spanjaarden te vinden. Één van de mooiste gebouwen is de in 1835 gebouwde kathedraal. Verder zijn de Plaza San Francisco en de historische Plaza Murillo perfecte plekken om het Boliviaanse dagelijkse leven aan u voorbij te laten trekken. Een bezoek aan de vier bij elkaar gelegen musea op de Calle Jaén in het meest Spaanse deel van de stad geeft een goed inzicht in de geschiedenis van La Paz.

Wie van winkelen houdt kan een bezoek brengen aan de 'Mercado de Flores' met al zijn kleurrijke bloemen. Een bijzondere ervaring beleeft u bij de lokale ‘heksenmarkt’, waar Indiaanse vrouwen magische producten verkopen zoals kruiden en stenen. De producten worden door traditionele genezers gebruikt om goede en kwade geesten te beïnvloeden. De Indiaanse bevolking gebruiken de spulletjes om te offeren aan Pachamama (Moeder Aarde), een gebruik dat in Bolivia nog steeds wordt uitgevoerd.