Rondreis Argentinië: San Juan en de Maanvallei

Reis tijdens uw vakantie naar San Juan en de Maanvallei

Na de aardbeving in 1944 is de stad San Juan geheel opnieuw gebouwd. Er kwamen brede straten, grote pleinen en de gebouwen werden zo gebouwd dat ze bestand zijn tegen een eventuele volgende aardbeving.

De hoogtepunten van de stad San Juan zijn o.a.: Plaza 25 de Mayo, het hart van de stad met leuke terrasjes en een voetgangersgebied. Grote palmbomen en acacia’s zorgen voor wat schaduw op de kathedraal en de beelden van ooit belangrijke mensen in San Juan.

Museo Histórico Sarmiento: Domingo Faustino Sarmiento (1811-1888) stelde eerst als schrijver de dictatuur van gaucho Rosas aan de kaak, maar werd later zelf president. Zijn bijnaam was ‘de president-schoolmeester’ en heeft hij te danken aan zijn inzet om mensen te onderwijzen. In het Museo Histórico Sarmiento vindt u dan ook veel bordjes aan de muren die dit verhaal vertellen.

Het Museo de las Ciencas Naturales  is vooral bekend om zijn verzameling mineralen met enkele interessante stukken uit het Ischigualasto park. Museo de las Bellas Artes is gehuisvest in een voormalige school waar tegenwoordig twee musea in schuil gaan. Het eerste heeft beeldhouwwerken van plaatselijke kunstenaars en het tweede getuigenissen (o.a. schilderijen) uit de plaatselijke geschiedenis.