Rondreis Costa Rica: Quepos en Manuel Antonio

Reis naar de stranden van Quepos

Quepos is een kleine gezellige plaats met een bosrijke omgeving en prachtige stranden. Veel buitenlanders hebben zich in Quepos gevestigd en runnen hotels, bars en restaurants. Het is een levendig plaatsje met op een paar minuten afstand het Nationale Park Manuel Antonio als rustgevende factor. Vanuit Quepos kunnen verschillende excursies gemaakt worden, watersport beoefenen of een bezoek gemaakt worden aan het nationale park Manuel Antonio. Er zijn goeie hotels en in verschillende klassen. U kunt ook in Manuel Antonio zelf verblijven, LAS biedt hier een aantal leuke hotels.

Reis naar het nationale park Manuel Antonio

Het nationale park Manuel Antonio is één van de meest bezochte parken van Costa Rica. Aan de rand van het regenwoud grenzen mangroven en prachtige witte zandstranden. In dit park kunt u uren rondlopen en genieten van wat u er onderweg allemaal tegenkomt: doodshoofdaapjes, leguanen, luiaarden en neusbeertjes. De dieren mogen niet gevoed worden omdat ze zelf moeten leren hun voedsel te verzamelen. U komt dan ook veel borden tegen waarop aangegeven staat dat het geven van voedsel verboden is. Het blijft een beschermd natuurgebied waar mensen voorzichtig mee om dienen te gaan.

Naast een bezoek aan het nationale park Manuel Antonio is het een genot om op één van de stranden te liggen. De stranden liggen aan een baai en zijn bijna geheel voor u alleen en wat verdwaalde leguanen. Het is werkelijk een paradijs!

Langs Playa Espadilla liggen verschillende goeie restaurants waar visliefhebbers zeker aan hun trekken komen. Manuel Antonio is bereikbaar via de Carretera Manuel Antonio, die in Quepos begint en eindigt bij de bountystranden.