Salvador de Bahia, een must in de rondreis Brazilië

Bezoek bruisend Salvador de Bahia

Salvador de Bahia, door de Brazilianen vaak afgekort als Bahia, is naast Rio de Janeiro een stad die u niet mag missen! Salvador is een fascinerende en exotische stad en doet ieders hart sneller kloppen. De Afrikaanse “soul” is hier nog altijd te voelen (80 % is Afro-Braziliaans) en de keuken is voortreffelijk. De straten met hobbelige stenen zijn gezellig, op elke hoek van de straat hoort u muziek of zijn capoeira-dansers actief en wie geluk heeft valt midden in één van de vele festivals die in Salvador gehouden worden.

Uitgaan in Salvador de Bahia

Dinsdagavond is sowieso dé uitgaansavond van de locals en is er overal wat te beleven. Baterías (drumbands) spelen op straat of in bars en iedereen eet en drinkt op straat.

Reis naar historisch Salvador in Brazilië

Salvador ligt aan de baai Todos Os Santos en bestaat uit de bovenstad (Cidade Alta) en de benedenstad (Cidade Baixa). De bovenstad is het historische centrum van de stad. Hier ligt ook de gezellige wijk Pelourinho, waar altijd wat leuks te doen is. Er zijn steile straatjes en u ziet er veel 17eeeuwse kerken en huizen. Een bezoek aan één van de kerken is de moeite waard. De Bonfim-kerk bijvoorbeeld, is van binnen prachtig met veel bladgoud.

De benedenstad draagt als het ware de bovenstad en heeft een lift die beide met elkaar verbindt. Beneden vindt u de haven, een aantal winkels en overdekte markten. De hotels bevinden zich in de bovenstad. Wij raden u aan ’s avonds in de bovenstad te verblijven, waar heerlijke gerechten gegeten worden in de restaurants.

 

Praia do Forte

Het dorpje Praia do Forte in de buurt van Salvador, leent zch uitstekend voor een verblijf van een aantal dagen. Zo is er het schildpadden natuurreservaat, waar schildpadden broeden op één van de mooiste stranden. 

Naast het schildpaddenproject zijn er talloze activiteiten: Watersport, paardrijden, kanoen, trekkings en walvissen spotten.

 

Walvissen spotten

Van augustus tot oktober zijn er tours om walvissen te zien voor de kust van Praia do Forte. Met een houten schoener gaat u erop uit om deze prachtige dieren in het wild te spotten. Wanneer de kapitein een walvis ziet, legt hij de boot stil zodat de walvis zelf dichterbij kan komen, een geweldig spektakel!