Rondreis Guatemala: Chichicastenango

Reis naar Chichicastenango

Chichicastenango is een kleine stad gelegen in de hooglanden van Guatemala op een hoogte van 2070 meter. De stad is in 1550 gesticht door een Dominicaanse missionaris nadat hij in 1470 was verlaten door de toenmalige Maya leider Kaqchikel.

Bezienswaardigheden Chichicastenango

Chichicastenango wordt omringd door groene valleien en bergen waardoor de stad lijkt te zijn afgezonderd van de rest van Guatemala. De stad straalt iets magisch uit door de straten met kinderkopjes, de huisjes met hun rode daken, omgeven door de mist die er dagelijks hangt.

De bevolking van Chichicastenango en de omliggende dorpen stamt af van de oude Maya’s en houdt haar traditionele gebruiken in ere. Bij de vrouwen is dit terug te vinden in de manier van kleden. Aan de gekleurde ‘huipil’ (blouse) en ‘corte’ (rok) kan men zien uit welk dorp de vrouwen komen.

Attracties Chichicastenango

De belangrijkste attractie van dit kleine Maya dorp is de markt op donderdag en zondag. Op deze dagen komen de kooplui van heide en verre hun handelswaar op de markt te koop aanbieden. Er is van alles te koop zoals dieren, bloemen, felgekleurde kleden, handgemaakte maskers en andere prachtige handwerken. Op zondag worden er op de trappen van de Santo Tomás kerk voedseloffers gebracht aan de Maya god van de aarde en houden de ‘cofradías’ (religieuze broederschappen) prosessies.