Rio de Janeiro tijdens uw rondreis

Wijken in Rio de Janeiro

Geen enkele stad ter wereld heeft zo’n aparte geografische ligging als Rio de Janeiro. De baaien, stranden, gebergte aan zee, tropische wouden en hotels langs de kust maken Rio tot een stad van een enorme schoonheid. Tegen de steile heuvels die door zee lopen vindt men de favela’s, de sloppenwijken. Ze verdelen de stad in verschillende wijken: Lapa, Ipanema, Flamengo, Botafogo, Leblon en Copacabana.

Een 110 km lang fietspad is aangelegd langs de kust, waar veel sportieve fietsers in de weekenden en tijdens vakanties hun heil vinden.

Vakantiegevoel met Carioca's

De Carioca’s, de inwoners van Rio, zijn altijd vrolijk en gastvrij. Altijd met de duim omhoog houden ze erg van een praatje.

Samen met voetbal zijn het carnaval en de samba de bekendste attracties van Rio. Tijdens de carnavalsweek gaat een groot deel van de inwoners uit hun bol om te feesten, dansen en te genieten van de bruisende sfeer die ontstaat door alle optochten en samba’s die worden opgevoerd. Buiten het carnaval is de samba tegenwoordig nog te vinden in shows en bars in Copacabana, Botafogo , Santa Teresa en in het centrum.

Copacabana, Ipanema en andere hoogtepunten van Rio de Janeiro

Naast het strandleven aan de Copacabana en Ipanema waar iedereen paradeert en zich vermaakt met allerlei sporten, zijn er nog een aantal leuke uitstapjes in Rio te maken.

Het treintje naar de wijk ‘ Santa Teresa’, dat stijl omhoog loopt, een bezoek aan het bekende Christusbeeld ‘Cristo Retendor’, het Maracana voetbalstadion en de ‘suikerbrood’- berg met het prachtige uitzicht over de stad. Voor degenen die een “gokje” willen wagen is er de Joquei Club racebaan, waar dagelijks paardenrennen worden gehouden. Voor de actievelingen zijn er hikes of mountainbike-trails in het Park Tijuca. Hanggliding vanaf 510 meter hoog behoort ook tot de mogelijkheden en geeft een geweldige kick wanneer men landt op het strand van de Copacabana!

Een derde van de bevolking in Rio woont in de ‘favela’s’, de sloppenwijken, die tegen de heuvels aan liggen. Rio is hierdoor bekend als een gewelddadige stad, echter loopt u er niet méér risico dan in andere grote steden in de wereld. Ondanks de minder veilige buitenwijken, kan een ieder die met gezond verstand door de stad loopt, er zich veilig voelen.