Rondreis noord Chili en het Paaseiland

Reis naar het noorden van Chili

Het noorden van Chili wordt beschouwd als de regio waar de mooiste tours plaatsvinden. In  het hoge noorden begint het fascinerende woestijngebied en zijn de Tatio geisers, de zoutmeren, de maanvallei en de Andesdorpjes (Parinacota, Putre, Colchane, Caspana, San Pedro de Atacama, Toconao, Chiu Chiu en Ayquina) schitterende hoogtepunten.

Noordelijke kuststeden Chili

Aan de kust vinden we een aantal havensteden zoals Arica, Antofagasta en Iquique. In deze steden zijn bomen geplant en veel groene parken en tuinen te vinden.

De hooggelegen Altiplano langs de grens met Bolivia is het woongebied van de Indiaanse Atacameño- Quechua- en Aymarabevolking die haar leefwijze aan de natuur van het gebied heeft aangepast en haar eigen cultuur heeft weten te behouden. Kleine oases ontvangen hier smeltwater uit de Andes waardoor akkerbouw mogelijk is en de kuddes lama’s en alpaca’s kunnen grazen op de graslanden.

Woestijngebied in het hoge noorden van Chili

Het hoge noorden gaat van woestijngebied over op begroeide half begroeide naar het vruchtbare gedeelte van Chili. Wanneer u vanuit de droge Atacamawoestijn komt worden de groene valleien al gauw als verkwikkende oases ervaren. In de dalen liggen aangename stadjes als Copiapó, Vallenar en La Serena, waar een rijk koloniaal en mijnbouwverleden terug te vinden is. Door de stranden wordt dit gedeelte als een ideale vakantiebestemming beschouwd door veel mensen uit Santiago.